Sanitec přichází s jarními novinkami do koupelny

Společnost Sanitec představila na letošním veletrhu ISH ve Frankfurtu několik svých novinek. Nové produkty svých značek KOLO a Keramag, které obohacují výběr designových provedení a zároveň představují další pokrok pro funkční využití v moderních koupelnách, uvádí firma od dubna na český a slovenský trh. Novinky od Sanitecu uplatníte nejen při celkové rekonstrukci koupelny nebo do novostaveb, jednotlivé prvky inovovaných řad mohou také vhodně doplnit a zdokonalit vaše stávající vybavení.

Velké Domino

Pod značkou KOLO je tu nová série univerzálního koupelnového nábytku Domino XL. Domino XL, stejně jako řadu Domino, která je nyní ještě variabilnější, lze kombinovat s převážnou většinou umyvadel KOLO.

Série koupelnového nábytku Domino byla úspěšně uvedena na trh v minulém roce. První univerzální řadu nábytku KOLO tvoří stavebnicový systém skříněk přizpůsobitelný vlastním potřebám, například skříňky pod umyvadlo je možné pouhým otočením o 180° změnit na postranní komody. Díky jednoduchému vzhledu a promyšlenému systému krytek na sifon lze skříňku kombinovat prakticky s jakýmkoliv umyvadlem. Nyní si z Domina můžete vytvořit i individuální barevnou kombinaci – korpusy a čelní plochy se dodávají v barvách bílá, wenge a cappuccino a prvky lze libovolně kombinovat.

Řada Domino XL nyní nabízí opravdu velké možnosti kombinací koupelnového nábytku. Nízké skříňky v šířkách 50 do 96 cm lze výtečně uplatnit jak v malé, tak prostorné koupelně. Korpus skříňky pak lze kombinovat s vrchní deskou, vždy dle vybraného typu umyvadla. Dodatečný úložný prostor pak vznikne díky nízké a střední postranní skříňce. Oproti řadě Domino, která je charakterizována zásuvkami a podélným členěním, má Domino XL svislý vzhled – skříňky jsou opatřeny dvěma dvířky. Jednoduchý tvar je podtržen absencí jakýchkoliv úchytů.

Nábytek je upraven pro vysokou odolnost vůči vlhkosti. Mechanismus tichého dovírání dvířek je samozřejmostí.Dodává se v elegantním bílém provedení a v hřejivé barvě wenge. Skříňky lze kombinovat s decentními chromovými nožkami a krytkami na sifon.
Precizní Preciosa 2

Nová série keramiky a koupelnového nábytku Preciosa 2 přichází na trh pod značkou KOLO. Navazuje na řadu Preciosa, kterou už má Sanitec ve své nabídce více než 40 let pod značkou Keramag. Oproti původní Preciose působí Preciosa 2 masivnějším, zároveň však ještě elegantnějším a vyhraněnějším dojmem. Tvary keramiky i nábytku jsou geometricky mnohem přísněji a přesněji provedené.

Jak napovídá název – koupelny Preciosa evokují na první pohled preciznost, dokonalost a přesnost. Preciznost Preciosy 2 charakterizují například geometrické tvary jednotlivých produktů. Že je nejdokonalejším geometrickým tvarem koule, věděli už staří Řekové. Při pohledu shora do umyvadel Preciosa vidíme právě otisk koule, dokonale vmáčknuté do roviny umyvadlové desky. Při čelním pohledu na umyvadlo Preciosa se obdivujeme dokonalosti hran, které se dále opakují na závěsných WC, sedátkách, bidetech i skříňkách.

Skříňky pod umyvadlo jsou vybavené  zásuvkou s dělenými přihrádkami – udržování pořádku v koupelně je hračkou. Zásuvky, stejně jako dvířka vysoké skříňky, jsou samozřejmě vybavené mechanismem tichého dovírání.

Symbol kruhu se objevuje i na nábytku, v podobě lesklých kovových úchytek. Naopak lesklé kovové závěsné věšáky na ručníky přesně kopírují hrany umyvadel.

Dokonalost koupelen Preciosa 2 podtrhuje puristicky čistě bílý vysoký lesk keramiky i nábytku. Keramika je dodávána s povrchovou úpravou Reflex KOLO pro snadnou údržbu bez příplatku.
NEXT -  sprchové kouty, které se přizpůsobí každému prostoru

Průhledné skleněné plochy nové řady sprchových koutů Next jsou doplněné pouze nezbytnými prvky, čímž je podtržena čistota a jednoduchost moderního koupelnového designu. Přesvědčí nejen elegantním a čistým vzhledem, ale také  svou funkčností. Kromě těsnicích profilů jsou kouty vybavené novým vnitřním madlem, které lze snáze uchopit i mokrou rukou, a novými estetickými závěsy. Speciální těsnicí profily jsou určeny k vyrovnání stěnových nerovností. Stěny a dveře se dodávají i v provedení s praktickým integrovaným držákem na ručník, který je tak vždy po ruce.

Výplně sprchových koutů  Next jsou vyrobené z čirého bezpečnostního skla, profily mají lesklou stříbrnou barvu. Nadčasová kombinace skla a kovu dotváří v koupelně elegantní vzhled.

Sprchové kouty se budou dodávat v provedení čtvrtkruhovém, čtvercovém (80 a 90 cm), dále lze vybírat z křídlových dveří do niky nebo jejich kombinace s pevnou boční stěnou.

Novinkou je možnost řešení  takzvaného Walk-In koutu, kde se kombinují boční stěny různých rozměrů pomocí stěnových vzpěr, což odpovídá aktuálnímu trendu vybavení koupelen. Každý sprchový kout tak lze dokonale přizpůsobit prostoru, který je k dispozici.

Pro snadnou údržbu velkých skleněných ploch v čistotě, kterou u sprchových koutů ocení každý, je řada sprchových koutů Next opatřena povrchovou úpravou Reflex KOLO bez příplatku.

Dejuna - koupelna bez bariér

Pod značkou Keramag uvádí Sanitec na trh novou sérii keramiky Dejuna, která splňuje požadavky nejen koupelny všech generací, ale i bezbariérové koupelny, aniž by vzbuzovala dojem nemocnic a handicapu.

Díky inovativním umyvadlům a WC stanovuje řada Dejuna standardy, které umožňují osobám s omezenou pohyblivostí užívat si nezávislého pohybu v koupelně. Keramické zařizovací předměty Dejuna jsou funkčně a ergonomicky optimalizované a dodávají se v několika provedeních se spoustou designových detailů. Umyvadla umožňují sedícím uživatelům snadno a pohodlně provést osobní hygienu. Šířka vnitřního umyvadla nabízí spoustu prostoru, takže je možné do vody ponořit celé předloktí.

Díky širokému lemu a integrovaným madlům u umyvadla se osoby s omezenou pohyblivostí snáze chytí a vzepřou. Jemné zaoblení a rovný povrch poskytují opravdu příjemnou oporu pro ruce.

Dvouúrovňové umyvadlo lze použít dvěma různými způsoby. Je-li zcela naplněno, nabízí dostatečný prostor pro mytí. Je-li umyvadlo naplněno jen z poloviny, vzniknou další odkládací prostory pro houby, žínky a další hygienické potřeby, které má tak uživatel po ruce. Dvouúrovňový model snižuje množství vyšplouchnuté vody a úsilí vynaložené na úklid. Optimalizovaný povrch umyvadla, po kterém kapky snadno stékají, také významně přispívají k udržení pořádku v koupelně.  

Ačkoliv WC Dejuna také odpovídají bezbariérové normě, jsou působivá díky svému neutrálnímu designu. Závěsná WC se dodávají také s pohodlnou šířkou 39,5 cm a nezbytnou délkou 70 cm. Řadu doplňuje další širší stojící klozet s výškou keramiky 46 cm. Všechny designy WC mají zkosený okraj zapracovaný do keramiky tak, aby byla zajištěna vysoká úroveň stability. Výrobky se velmi snadno udržují v čistotě.  
 
WC doplňují speciální sedátka a sedací kruhy bez poklopu, harmonizující s keramickými předměty. Širší sedátko zajišťuje maximální stabilitu dokonce obézním lidem a osobám na vozíku, takže se mohou přesunout ze strany na stranu. Širší sedátka mají klouby a hřídel poklopu z ušlechtilé oceli, které zajišťují bezpečné používání, i když se na klozet uživatel přesouvá ze strany.  
 
Série Dejuna je k dodání i s povrchovou úpravou pro snadnou údržbu keramiky KeraTect.

iCon xs - WC pro hosty

WC iCon xs doplní koupelnovou řadu iCon, kterou má Sanitec ve své nabídce již od roku 2009. Doplněk xs zajišťuje maximální pohodlí a prostor i v menších prostorách. Sanitec tak reaguje na rostoucí poptávku majitelů budov a moderních mužů a žen po oddělené a reprezentativní toaletě pro hosty.

Nová asymetrická umyvadla o rozměrech 53 x 31 cm s odkládacím prostorem napravo nebo nalevo tvoří funkční a designové jádro. Tato umyvadla lze kombinovat s inovativní řadou nábytku iCon xs. V nabídce jsou také mimořádně prostorově úsporná umývátka v šířce 38 cm.    

Skříňka pod umyvadlo, boční prvky, police, úložný regál se zrcadlem a osvětlené zrcadlo báječně ladí s umyvadly a umývátky. Nábytkové prvky se nabízejí v barvách bílá lesklá, burgundy a platinová šedá. Stavebnicový design poskytuje dostatečný prostor pro různé konfigurace, kombinace a uspořádání jednotlivých prvků. Umyvadlové skříňky tak logicky doplňují boční prvky, jako je černý box z plexiskla pro použité ručníky pro hosty, ale například i prostor pro knihy či noviny. Umyvadlové skříňky o šířce 52 cm jsou vybaveny vhodnými zásuvkami.  
 
Další úložný prostor nabízí zrcadlový regál se sníženou hloubkou (28 x 12 x 14 cm), který lze namontovat samostatně nebo nad boční prvky. Nový úložný regál (37 x 5 cm) je designově a funkčně flexibilní. 
13.05.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444