Samsung představil nové chladničky a pračky. Nadchnou vás

Chladnička chladí a pračka pere, avšak není to v dnešní době málo? Neustálý vývoj inteligentních technologií nám přináší větší komfort, funkce s přidanou hodnotou a v neposlední řadě dokonalý design, který ozdobí interiér. Samsung v roce 2015 uvádí na trh nové řady domácích spotřebičů, které překonávají očekávání i těch nejnáročnějších uživatelů.

Unikátní koncept chladniček Kitchen Fit řeší dilema mnohých zákazníků, zda si pořídit vestavěný spotřebič pro čistý a ničím nerušený design moderní kuchyně, avšak za cenu mnohem nižší objemové kapacity, anebo spotřebič s optimálním objemem, který ale působí jako solitér. Pračky řady WW6000 v nepřehlédnutelném designu Crystal Gloss™ pečují o prádlo, šetří energii, vodu i prací prostředky a jsou ozdobou interiéru.  

Kombinované chladničky Kitchen fit – už žádné kompromisy

Mnoho rodin si nechává kuchyni vyrobit na míru, aby si ve společném centru domácnosti vytvořili harmonii a pohodu. Samsung v souladu s tímto trendem představil jedinečnou řadu kombinovaných chladniček, které svým designem a funkcemi zcela naplňují očekávání náročných zákazníků. Kitchen fit design spojuje krásu vestavné chladničky s benefity volně stojících.

Rozměry chladniček z řady RB8000 Kitchen Fit přesně korespondují s místem, které je pro ně vyčleněno v rámci kuchyňské sestavy. Spodní díl mrazáku končí přesně ve výšce pracovní plochy linky, celková výška spotřebiče pak ladí s vrchními skříňkami. Nejvíc vás tyto chladničky překvapí svým objemem. Díky technologii SpaceMax totiž nabízejí o 30 % více prostoru (až o 90 l) oproti konvenčním vestavným chladničkám, proto již nemusíte váhat.

Unikátní plochý povrch dveří z broušené nerez oceli s ostrými hranami naprosto splyne s kuchyňskými skříňkami a výsledkem je dokonalý soulad, který mohly dosud zajistit pouze vestavné spotřebiče. Nepotřebujete složitou montáž, spotřebič jednoduše zasunete na požadované místo v rámci kuchyňské linky.
 

Klíč k čerstvosti potravin 

Nápaditým designem vše pouze začíná. Již několik let jsou modely chladniček od Samsungu vybaveny technologií No Frost, která zaručuje stálou teplotu v každém koutu chladničky. Právě stabilní teplota je klíčová pro udržení čerstvosti rychle se kazících potravin. Kromě toho tato technologie klade nižší nároky na chladicí systém a nevytváří námrazu, čímž prodlužuje jeho životnost a zabraňuje plýtvání energií při odmrazování. Chladnička a mrazák mají oddělené proudění vzduchu. Tzv. Twin Cooling systém zajišťuje mrazivý suchý vzduch v mrazáku a optimální vlhkost vzduchu v chladničce, která je zásadní pro udržení čerstvosti potravin, zejména ovoce a zeleniny.

Chladicí technologie byly vyvíjeny s věhlasnými šéfkuchaři, od kterých pochází idea kovového plátu Metal plate umístěného v zadní části chladničky. Tento plát nejen že chladničce dodává punc profesionality, ale hlavně dokáže akumulovat chladný vzduch a udržuje tak stálou teplotu uvnitř. Dalším přínosem spolupráce je Cheff zone, což je šuplík pro skladování choulostivých surovin/potravin – například ryb či jiného čerstvého masa.

Více prostoru a dokonalá přehlednost

Chladnička disponuje mnoha praktickými přihrádkami a vysouvacími policemi, které maximálně zjednodušují manipulaci s uskladněnými potravinami. V jedné přihrádce tak mohou být umístěny potraviny každodenní spotřeby a při jakékoli příležitost pak lze celou přihrádku vyjmout a umístit na stůl. Vysouvací police zase umožní snadný přístup i k potravinám umístěným vzadu, které často zůstanou zapomenuty a nakonec jsou bez užitku vyhozeny. 

Digitální invertorový kompresor

Na rozdíl od běžných kompresorů, které mohou být jen spuštěné nebo zastavené, má kompresor Samsung s digitálním invertorem 7 nastavitelných rychlostí, které vyhovují různým požadavkům na chlazení. Kompresor tak pracuje hladce, díky nižšímu opotřebení déle vydrží a minimalizuje se jeho hlučnost a je nabízen se zárukou 10 let. 

Pračky WW6000: dokonalá souhra výkonu a designu

Nová řada praček s označením WW6000 vyniká jedinečným designem Crystal Gloss™. Technicky jsou vylepšena dvířka pračky a čistějším a jasnějším dojmem působí také nově navržené displeje. Na českém a slovenském trhu si zákazník bude moci vybrat ze tří modelů: WW80J6413, WW80J6410 a WW80J6610.

Všechny modely jsou vybaveny novou funkcí BubbleSoak, která je určena pro šetrné praní silně zašpiněného prádla. To je nejprve namočeno do aktivní pěny, která až 30 minut působí na špínu, a teprve poté se spustí prací cyklus. I odolné skvrny tak nemají šanci. Díky Super rychlému programu lze vyprat až 5 kg oblečení za pouhých 59 min. Cyklus mohl být zkrácen díky dvojímu vstřikování vody, čímž je urychlen proces výměny vody a zkrátí se tak celková doba potřebná k dokonalému vyprání. A při klasickém cyklu pak najednou vyperete až 8 kg šatstva.

K dispozici je 14 pracích programů a 11 speciálních funkcí

Účinný samočistící program Eco Drum Clean zajišťuje ekologické a hygienické vyčistění vnitřku pračky a je doporučeno spouštět ho po každých 40 cyklech. Pračky splní i specifická přání díky funkcím, jako např. super ekologické praní nebo outdoor program, speciálně vytvořený pro praní funkčního oblečení. K dispozici je rovněž speciální program na vlnu a paměťová ochrana, která chrání spotřebič před poškozením, a v případě výpadku elektrického proudu pokračuje v cyklu tam, kde došlo k přerušení.

Automatický monitorovací systém Smart Check rozpozná a diagnostikuje problémy v rané fázi a prostřednictvím smartphonu poskytne rychlé a snadné řešení. Komfort uživatelům zajišťují dotyková tlačítka pro ještě snadnější obsluhu přístroje, Touch Control. Pračky Samsung rovněž disponují unikátním diamantovým bubnem, v němž se prádlo díky prohlubním ve tvaru diamantu pohybuje podél jedinečně navrženého bubnu, zatímco menší otvory umožňující proudění vody zabraňují zachycení a poškození tkaniny.

Keramické topné těleso s dvojitou povrchovou úpravou snižuje usazování vodního kamene a tím prodlužuje životnost pračky stejně jako invertorový motor, který navíc snižuje hluk a spotřebu elektrické energie. Samozřejmostí je 10letá záruka.

Obsluhu pračky zjednodušuje přehledný a velký grafický displej G-LED. Samozřejmostí je dětská pojistka proti změně programu v průběhu praní a samočistící filtr.

Celá řada WW6000 je nepřehlédnutelná díky designu Crystal Gloss™. Pračky upoutají na první pohled velkými dvířky, která jsou buď křišťálově průzračné (modely WW80J6610 a WW80J6413) nebo křišťálově modré (WW80J6410). Dvířka lze velmi snadno otevřít díky madlu posunutému o 45° výš.

Na českém trhu budou produkty k dostání od dubna letošního roku. Více informací naleznete na www.samsung.cz.
02.03.2015 | PR
  • Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

    Špičkové technologie, prvotřídní design a uživatelsky příjemné ovládání, to jsou atributy produktů společnosti Samsung. Díky neustálým inovacím transformuje svět televizorů, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. V 80 zemích celého světa zaměstnává více než 325 000 odborníků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444