Salerno - první krbová kamna pro nízkoenergetické stavby

Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o., jeden z nejvýznamnějších výrobců krbových kamen na českém  trhu, přináší díky nově vyvinutému modelu Salerno jako první opravdová 4 kW krbová kamna, a tedy i ideálně dimenzované topidlo pro nízkoenergetické nebo termicky izolované stavby.

Především zásluhou speciální konstrukce topeniště s externím přívodem vzduchu je u této novinky umožněno vytápění v požadovaném výkonovém rozsahu 2 až 4 kW. Optimální přizpůsobení skutečné tepelné potřebě zabrání předimenzování a následnému „přetopení“ prostoru, šetří energii a emise. Pomocí externího přívodu vzduchu (CPV) lze navíc kamna provozovat nezávisle na vzduchu v místnosti, čímž je zaručeno hygienické prostředí, kde není nadměrně spotřebováván kyslík a přirozenou výměnou vzduchu je zajištěna i únosná mez CO 2.

Výkon krbových kamen by se měl vždy orientovat na skutečnou tepelnou potřebu vytápěného prostoru, v opačném případě topidlo pracuje neefektivně a tím i nečistě a draze. Předimenzovaná kamna ve vytápěném prostoru jsou neustále provozována se sníženým přívodem spalovacího vzduchu, aby nedocházelo k přetápění místnosti. Ve skutečnosti dochází v důsledku příliš velké spalovací komory a nedostatečnému přívodu vzduchu k nedokonalému spalování, vyšší spotřebě paliva a značnému znečištění skla. Díky speciální konstrukci topeniště a externímu přívodu spalovacího vzduchu je s tímto novým modelem o 20% snížena hranice výkonu, kterou dosahují běžně dostupné výrobky. Kamna tak předávají méně tepla, přesně dle požadavků nízkoenergetických staveb – trvale však při dodržení optimálních spalovacích podmínek. Pro uživatele to znamená: menší spotřeba paliva, méně čištění, více komfortu a velký přínos životnímu prostředí.

Výkonem 2 – 4 kW je Salerno optimálně dimenzované pro tepelnou potřebu průměrné plochy od 40 do 50 m2 – např. kombinace otevřené kuchyně a obývacího prostoru. Potřebný výkon u nízkoenergetických staveb se v tomto případě pohybuje mezi 1,5 až 3,5 kW. Krbová kamna či krbová vložka o nominálním výkonu 5 kW předává tudíž automaticky více tepla, které zbytečně zatěžuje jak stavbu tak i jejich uživatele.

„Injekční přívod vzduchu“ umožňují „skutečné“ 4 kW


Dosažení nominálního výkonu 4 kW u krbových kamen Salerno je umožněno zejména  díky speciální konstrukci přívodu terciárního vzduchu s novou technologií injektáže.

K sekundárnímu přívodu vzduchu je Salerno dovybaveno dalším speciálně konstruovaným přívodem vzduchu injektážně vstupujícího do spalovací komory přímo do plamenů. Teprve tímto vzduchem je umožněno kontrolovatelné, zároveň dokonalé a efektivní spalování i při nejmenších plamenech.

Kompaktní konstrukce, nadčasový design


Salerno zaujme svou kompaktní konstrukcí a nadčasovým designem. Svými rozměry (šířka x hloubka) cca 50 x 40 cm a výškou 98 cm se hodí do každého prostoru. Při napojení externího přívodu vzduchu (CPV) lze využívat spalovací vzduch z venkovních prostor.
08.08.2011 | PR
  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444