Ingredience velká hrst neloupané a nepůlené čočky 2 mrkve pórek nebo jarní cibulka zavařené okurky sůl citronová šťáva |
Příprava Namočte na pár hodin čočku do vody. Poté sceďte vodu a vložte čočku do nakličovací nádoby a nechte klíčit. Po třech dnech čočka dostatečně naklíčí. Důkladně ji properte a vysypte do misky. Přidejte nastrouhanou mrkev, najemnou jarní cibulku nebo pórek, několik nadrobno nakrájených zavařených okurek, osolte a zakápněte citronovou šťávou. |
Jak na klíčení
Pokud nemáte speciální nakličovací nádobu, můžete si ji lehce vytvořit sami z obyčejné PET lahve. Na dně lahve vytvořte několik dírek a vysypte do ní čočku. Takto ji alespoň 3x denně proplachujte. V petce nesmí zůstat stát voda. Nejlepší je postavit láhev do tmavší místnosti, protože klíčky tak budou křehčí. Nedoporučuje se nechat čočku klíčit na přímém slunci.
Pokud nemáte speciální nakličovací nádobu, můžete si ji lehce vytvořit sami z obyčejné PET lahve. Na dně lahve vytvořte několik dírek a vysypte do ní čočku. Takto ji alespoň 3x denně proplachujte. V petce nesmí zůstat stát voda. Nejlepší je postavit láhev do tmavší místnosti, protože klíčky tak budou křehčí. Nedoporučuje se nechat čočku klíčit na přímém slunci.