Ingredience 4 červené řepy velikosti pomeranče 200 g tvrdého sýru pár cherry rajčátek sterilizovaný hrášek olivový olej sůl pepř |
Postup Červenou řepu vaříme do změknutí minimálně 1,5h. Sice je to pořádná doba, ale chuť za to stojí. Mezitím si nastrouháme sýr a nakrájíme rajčátka. Uvařenou a vychladlou řepu nastrouháme na hrubém struhadle, můžeme i nakrájet na kostičky. Přidáme olivový olej, hrášek, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Hotovou směs posypeme strouhaným sýrem a přidáme rajčátka. |
Salát s červenou řepou a sýrem
Červená řepa je součástí mnoha receptů v Bydlínkově kuchařce. Není divu. Zdravých jídel není nikdy dost. Tento recept nám zaslal čtenář Petr. Salát s červenou řepou, sýrem a rajčaty jistě potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i zdraví.