SUPERÚVĚR - rychlé peníze na bydlení

Koupi bytu nebo domu, případně celkovou rekonstrukci bydlení lze financovat prostřednictvím produktů bankovních institucí. V zásadě je možné na trhu vybírat mezi hypotékami, úvěry ze stavebního spoření a překlenovacími úvěry. Poslední dva typy naleznete v nabídce stavebních spořitelen.

Financovat výhodnou koupi bytu či domu nebo neodkladnou rekonstrukci vám pomůže například překlenovací úvěr od stavební spořitelny Wüstenrot, který klient získá ještě před splněním obvyklých podmínek pro přidělení cílové částky. SUPERÚVĚR mohou využít všichni účastníci stavebního spoření, tedy nejen klienti stavební spořitelny Wüstenrot, kteří mají uzavřenou smlouvu o stavebním spoření nejméně po dobu jednoho roku. Tato podmínka je splněna i v případě, že je smlouva o stavebním spoření uzavřena na manžela/ku či nezletilé dítě žadatele. SUPERÚVĚR klient získá i tehdy, když nemá žádné vlastní naspořené prostředky. Varianta bez počátečního vkladu umožňuje optimálně využít dvě smlouvy o stavebním spoření – původní pro další spoření např. pro dítě a novou pro úvěr, který využijí rodiče. Tímto způsobem získá klient potřebné peníze levněji za nižší úrokové sazby.

Při nulové akontaci nebo v případě, že naspořená částka tvoří pouze 10 % cílové částky, činí úrok z úvěru 4,8 %. Klient Wüstenrotu může při vyšších úsporách získat SUPERÚVĚR za úrokovou sazbu jen 2,5 % nebo 4,5 % ročně. Samozřejmá je neměnnost úrokové sazby po celou dobu splácení. Je možné si také vybrat mezi variantou s kratší či prodlouženou dobou splatnosti. Při nulové nebo minimální naspořené částce do 10 % měsíční splátka úvěru činí 0,7 % z cílové částky a dospořování na účet stavebního spoření pak 0,3 % z cílové částky. Do 10 % je naspořená částka chápána jako mimořádná splátka, kterou se zkracuje doba splácení a zlevňuje úvěr.

Příklad splácení SUPERÚVĚRU při cílové částce 900 000 Kč

 

Klient si potřebuje půjčit částku 900 000 Kč a má 14 měsíců účet u některé ze stavebních spořitelen. Pokud uzavře 2. ledna 2007 novou smlouvu o stavebním spoření u spořitelny Wüstenrot, může požádat o SUPERÚVĚR. Na účet smlouvy nevloží žádný mimořádný vklad. Při tarifní variantě OF (optimální finanční varianta), která je výhodná právě pro překlenovací úvěry, získá SUPERÚVĚR s úrokem 4,8 % ročně. Klient začne posílat finance na svůj účet 15. 2. 2007. Pravidelné měsíční splátky budou činit 6 300 korun. Z nich 2 700 korun tvoří dospořování na účet stavebního spoření a 3 600 pak úroky z úvěru. V roce 2017 vznikne klientovi nárok na úvěr ze stavebního spoření  s úrokem 3,7 %. V případě, že bude nadále poukazovat měsíčně na účet částku 6 300, dojde k vyrovnání úvěru 15. dubna 2025, tedy celkově svůj dluh uhradí za 18 let a dva měsíce. (Poplatek za uzavření smlouvy o stavebním spoření u Wüstenrot činí 1 % z cílové částky, tj. v tomto případě 9 000,- Kč, které klient zaplatí před čerpáním překlenovacího úvěru. Stejnou částku zaplatí také za vyřízení překlenovacího úvěru.)

Průběh splátek podle výše cílové částky je možné zjistit na stránkách stavební spořitelny Wüstenrot

www.wuestenrot.cz/wss/ v sekci Simulace.

21.12.2006 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444