S ECOSE Technology ušetříte peníze, přírodu i čas

Každý materiál se dá posuzovat z několika hledisek. U materiálů pro zateplení to jsou na prvním místě izolační vlastnosti. Dále je důležitá schopnost plnit více funkcí najednou, jako jsou například akustické vlastnosti a tedy vedle schopnosti bránit úniku tepla, také bránit šíření hluku. Za pozornost stojí požární odolnost, šetrnost k životnímu prostředí a nakonec vlastnosti, které ocení ti, kteří s izolací pracují.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Izolace ze skelné minerální vlny už několik desetiletí platí za jeden z nejlepších izolačních materiálů vůbec. Má vynikající tepelně izolační vlastnosti, je nehořlavá a tlumí i hluk. Možná si ještě vzpomenete na skelnou vatu používanou před dvaceti a více lety, ke které nebylo radno se přibližovat. Od té doby i u tohoto tradičního materiálu došlo k výraznému posunu vpřed.
 
Před několika lety představila společnost Knauf Insulation ECOSE Technology, revoluční technologii bezformaldehydového pojiva, která jako první použila přírodní pojivo z rychle obnovitelných zdrojů namísto chemikálií vyrobených z ropy. ECOSE Technology je výsledkem více než pětiletého vývoje, na kterém pracovali ve společnosti Knauf Insulation.  Skelná minerální vlna s ECOSE Technology neobsahuje formaldehyd, fenoly, akryláty ani žádná umělá barviva nebo bělidla.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Za tuto inovaci získala společnost Knauf Insulation prestižní ocenění Eurofins Gold, které je oceněním za přispění ke kvalitě vnitřního ovzduší domů. Z této izolace se totiž do prostředí domu neuvolňují žádné chemikálie a díky prodyšnosti přispívá i k přirozenému dýchání konstrukce domu.
   
Často panuje rozšířený mýtus, že co je ekologické, je také drahé. V případě izolací s ECOSE Technology jsou ceny srovnatelné s těmi běžnými.

O šetření času při instalaci izolace umí nejlépe pohovořit ti, kteří s izolacemi pracují. Vyšší tuhost, snazší řezaní a absence zápachu umožňují, aby jim šla práce doslova od ruky.
19.11.2012 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444