S těmito dveřmi ušetříte místo i bez stavebních úprav

Posuvné dveře na zeď, foto SEPOS spol. s r.o.

Posuvné dveře na zeď, foto SEPOS spol. s r.o.

Přestože jsou tradiční otočné dveře v českých domácnostech stále dominantní, při otevírání v malých interiérech mohou tvořit nevítanou překážku. Zejména z tohoto důvodu je začaly nahrazovat posuvné dveře, které nezasahují do prostoru místnosti.

Pokud si chcete pořídit posuvné dveře do již hotového interiéru, je pro vás ideálním řešením varianta posuvných dveří, které se pohybují v garnýži podél zdi. Tento posuvný systém vyniká svojí univerzálností a originální myšlenkou elegantně ušetřit místo i bez stavebních úprav. Posuvné dveře na zeď sice vyžadují volný prostor na stěně vedle dveří, ale místnosti snadno propojíte, aniž by dveřní křídlo jakkoli překáželo. Navíc i v otevřeném stavu perfektně vynikne design dveřního křídla. To je zavěšeno v kolejnici ukryté garnýží, která je ve stejném dekoru jako dveře.

„Součástí kompletu je také obložková zárubeň, která obsahuje svislý dorazový hranol a v horní části je uzpůsobena pro napojení garnýže. Díky dorazovému hranolu nezůstává mezi zárubní a dveřním křídlem v zavřené poloze žádná mezera,“ říká Mgr. Lumír Kozubík, hlavní manažer firmy SEPOS, předního prodejce dveří a zárubní s celorepublikovou sítí vlastních prodejen.
Vybrat si můžete jak jednokřídlé, tak dvoukřídlé provedení. U obou variant je ve spodní části křídla vyfrézovaná drážka a do podlahy přišroubován vodící trn zajištující přímočarý pohyb křídla. „I posuvné dveře mohou být uzamykatelné, také zde je možné vybírat ze zámku dózického, vložkového nebo WC,“ dodává Lumír Kozubík.

Bezproblémové bude také sladit posuvné dveře s ostatními dveřmi ve vašem interiéru. Možnosti modelů dveřních křídel, stejně jako povrchových úprav, barevných variant a dřevodekorů jsou prakticky neomezené. Stačí navštívit specializovanou prodejnu, kde vám kvalifikovaní odborníci poradí s výběrem designu i volitelných doplňků. „Doporučujeme například tichý doraz, který zajistí plynulé a tiché dovření dveří,“ vysvětluje Lumír Kozubík.
Moderní ALU POSUV, který vyniká svým minimalistickým designem, jednoduchým, ale dokonalým provedením ve všech detailech, foto SEPOS spol. s r.o.Moderní ALU POSUV, který vyniká svým minimalistickým designem, jednoduchým, ale dokonalým provedením ve všech detailech, foto SEPOS spol. s r.o.
Pokud ale stavíte nebo rekonstruujete, zauvažujte o variantě posuvného systému do pouzdra. Budete překvapeni, jaké možnosti tento systém nabízí, např. při použití dvojitého nebo paralelního stavebního pouzdra.
14.02.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444