S Jakubem Brandalíkem o novinkách ve světě světlovodů

Z veletrhu FOR PASIV, foto: BYDLENI.CZ

Z veletrhu FOR PASIV, foto: BYDLENI.CZ

Na veletrhu For Pasiv, který se konal ve dnech 6. - 9. února v Praze, redakční tým BYDLENI.CZ navštívil i stánek firmy Lightway. 

Lightway s.r.o. je jednou ze čtyř společností, kterým redakce BYDLENI.CZ udělila cenu FAIR BYDLENÍ za rok 2012. Toto ocenění je určeno jednotlivcům či firmám působícím v oblasti bydlení, které svou produkcí, marketingovými nebo osvětovými aktivitami kultivují svůj obor a přispívají k jeho vyšší prestiži u veřejnosti.  

Firma Lightway s.r.o. cenu získala za odvahu začít s vlastní výrobou u nás donedávna téměř neznámého zařízení, za vytrvalost, původní přístup a inovativní řešení, za kvalitu designu i užitné vlastnosti světlovodů Lightway a také za příspěvek k energetickým úsporám, které tyto produkty umožňují díky detailně promyšlené technologii Lightway Blue Performance.
Společnost Lightway s.r.o. vyrábí tubusové světlovody, které přivádějí denní světlo do špatně osvětlených míst. Panu Jakubu Brandalíkovi, jednateli společnosti, jsme při našem setkání na veletrhu položili několik otázek. Dozvěděli jsme se mimo jiné, že světlovod může fungovat, i když je zataženo, a to díky českému křišťálu s vynikajícími optickými vlastnostmi, ze kterého je kopule vyrobena. Nevyhnuli jsme se ani otázce, která zájemce o světlovody často tíží. Jak jsou světlovody zabezpečeny proti srážení vody? Pro tento problém přišla společnost Lightway s vlastním unikátním řešením. Světlovody jsou opatřeny prvkem Lightway Blue Performance přispívajícím ke zlepšení tepelné ochrany světlovodů a zabraňujícím vzniku kondenzace vody.

Podívejte se na rozhovor se specialistou na světlovody, panem Jakubem Brandalíkem.
Více informací o světlovodech naleznete na internetové adrese www.lightway.cz.
25.02.2013 , autor: Jana Koenigová , kamera: Tereza Gladkovová
  • Jana Vaňková

    Jana se stala členem týmu BYDLENÍ.CZ začátkem října 2012. Jako redaktorka píše články o zajímavých akcích nebo osobnostech, připravuje seriál článků Na reality s rozumem, stará se o podobu PR článků a zároveň svými postřehy přispívá do vlastního blogu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444