S myčkou na nádobí šetříte vodu i energii

Myčka nádobí je dnes nedílnou součástí mnoha domácností. Pořizovací náklady snadno vykompenzuje úspora vody, energie a času. Navíc ani malá kuchyně už není důvodem, proč si tohoto pomocníka odepřít. Vestavné i volně stojící myčky nádobí zmenšily své rozměry, zvětšily svůj objem a nezaleknou se ani více souprav nádobí.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Úzké myčky nádobí jsou nabízeny v šírce 45 cm, oproti bežnějšímu rozměru 60 cm. Jejich obliba roste u majitelů menších bytů, kteří díky myčce nechtějí přijít o místo ve skříňkách, ale zároveň si nepřejí ztrácet čas mytím nádobí v ruce. Nespornou výhodou použití myček je jejich ekonomický provoz. Studie uvádějí, že úspora vody oproti mytí v ruce je až pětinásobná, elektrické energie spotřebují asi polovinu, o času ani nemluvě. Doporučené maloobchodní ceny myček nádobí se přitom pohybují okolo 12 000 Kč.

Úzké myčky bývaly kritizovány za menší kapacitu, ale dnešní spotřebiče jsou vyráběny tak, aby pojmuly až deset souprav nádobí. Není tak důvod bát se, že by se do myčky nevešlo běžně používané nádobí či hrnce.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Vestavné i volně stojící myčky jsou vybaveny řadou inteligentních funkcí. Například novinka Whirlpool ADP 750 je vybavena přehledným LCD displejem, bezpečnostním systémem Aquastop zabraňujícím úniku vody z přívodní hadice či funkcí Multitablet umožňující nastavení použitého čistícího prostředku, což zaručí jeho dokonalé působení.

Vestavné myčky se liší v provedení panelu. V nabídce je plně integrovaný spotřebič, který je ovládám zevnitř, například novinka Whirlpool ADG 175. Dále se nabízejí spotřebiče, které mají vnější panel, a majitel je může ovládat zvenku. Takový panel má novinka Whirlpool ADG 555.

05.01.2010 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444