S jarem se blíží FOR GARDEN

Ilustrační foto -  BYDLENÍ.CZ

Ilustrační foto - BYDLENÍ.CZ

Jarní veletržní sezóna, kterou za společnost ABF otevře veletrh FOR FAMILY, už pomalu, ale jistě klepe na dveře. Jednou z akcí, jejíž přípravy jsou v plném proudu, je také 2. veletrh zahradní architektury, nábytku a techniky FOR GARDEN. Veletrh otevře brány Pražského veletržního areálu v Letňanech ve dnech 6. – 9.3. 2008.

Jeho cílem je představit návštěvníkům co nejširší nabídku zahradního vybavení, doplňků a rostlin, přičemž nezapomíná ani na stále žádanější venkovní nábytek, zahradní techniku a zajímavý doprovodný program. Hned druhého dne veletrhu to bude třeba atraktivní cyklus přednášek s názvem Trendy při tvorbě zahrad. V jednotlivých blocích přednášek, které proběhnou v konferenčním centru PVA Letňany od 11. 00 hodin, představí odborní partneři programu Svaz zakládání a údržby zeleně, Spolek českých perenářů a Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu témata jako Brány zahrad dokořán (zahrady oceněné v celorepublikové soutěži Zahrada roku 2003 – 2007), Trvalka sezóny a blok o knize Ing. Drahoslava Šonského Moderní zahrady. „Tento program je určen jak odborné veřejnosti, tak té laické, která se má zájem o zahradách dozvědět trochu více. Zájemci se mohou přihlásit on line přímo na našich stránkách www.for-garden.cz, “ říká manažerka veletrhu Jana Dlouhá.

Po celou dobu konání veletrhu bude na stáncích jednotlivých vystavovatelů probíhat poradenství pro návštěvníky. Odpovědi na otázky týkající se témat okolo budování a údržby zahrady naleznou zájemci na stánku Svazu zakládání a údržby zeleně a Společnosti pro zahradní a krajinářskou tvorbu. Spolek českých perenářů bude mít zase připraveno poradenství o trvalkách a pěstování rostlin. S údržbou zahradní techniky včetně praktických ukázek se na veletrhu představí společnost BG Technik. Své místo zde budou mít také odborná vydavatelství, například Pineland, u jehož expozice si mohou nejen zahrádkáři zakoupit knihu Zahradnický kalendář.

 

Pro vystavovatele připravují pořadatelé soutěž s názvem Bydlíme na zahradě. „Cílem soutěže je představit návštěvníkům exteriéry na klíč: od rostlin, přes vybavení zahrad jako je zahradní nábytek, prvky do zahrad, drobné stavby, osvětlení až po venkovní dekorace. Teprve celková kompozice zahrady tvoří dokonalý celek. Tento program Exteriér Trendy bude umístěn na prestižním místě, ve střední části haly 1, kam budou pozváni všichni návštěvníci a hosté firem hned po slavnostní vernisáži celého souboru veletrhů. Expozice bude mít jednotné architektonické řešení. Mottem této přehlídky je: Detail tvoří celek,“ dodává Jana Dlouhá.

 

Na své si však ještě před zahájením veletrhu přijdou také návštěvníci, pro které tým FOR FAMILY připravuje veletržního průvodce, jenž bude distribuován do poštovních schránek na Praze 9. Ucelená „příručka“ o připravovaném veletrhu, ve které čtenáři naleznou všechny potřebné informace o veletrzích, nabídne také soutěž o hodnotné ceny. Více informací o vystavovatelích, programu a novinkách na veletrhu naleznete na stránkách www.for-garden.cz

07.02.2008
  • ABF, a.s.

    Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory veletrhů v České republice. Ve své hlavní oblasti podnikání, kterou je pořádání téměř čtyř desítek veletrhů ročně, zaujímá ABF, a.s. 1. místo v Praze a 2. místo v České republice. 


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444