Rozsviťte své interiéry. Přicházejí Vánoce!

Jestliže chcete doma vykouzlit tu pravou vánoční atmosféru, neobejdete se bez svícnů a luceren. Nic totiž nedokáže navodit slavnostní vánoční náladu tak rychle jako svíčka. 

Svíce je základem každé vánoční dekorace. Designéři mohou vymýšlet aktuální trendy pro každý rok, mohou nás překvapit barevným laděním nebo použitím nevšedních materiálů, pokaždé se však uchýlí k tradici. Ve vánočně laděném interiéru se vždy objeví lucerničky, svícny a další nádoby na svíčky.
Vánoční romance
Ve kterém jiném období je kolem nás tolik světýlek než právě o Vánocích? Slavnostní výzdoba ve městech a obchodních centrech, vánoční stromy na náměstích - to vše nás inspiruje k výzdobě i našeho interiéru. Pro tento rok se designéři uchýlili ke klidným a jemným barvám. Svícny a svíčky jsou vyráběny v bílé přes šedou až pudrově růžovou. Velmi žádané jsou i měděné odstíny. Aktuální kolekce nezapře romantický nádech, vždyť Vánoce mají s romantikou mnoho společného!
Jemné a křehké
Velmi křehce a dekorativně působí skleněné baňky nebo kalíšky v trendových barvách letošních Vánoc. Aktuální kolekce, která je uvedena pod názvem Bella Dia zahrnuje škálu barev od oranžové po odstíny broskvová, cappuccino, mléčná čokoláda přes stříbrnou a zlatou až k bílé. 

Aktuální vánoční kolekce Bella Dia 

Nádech luxusu svému interiéru dodáte klasickými svícny, které si po léta zachovávají svůj tradiční vzhled. Postavte na slavnostně prostřený štědrovečerní stůl několikaramenný svícen z leštěného kovu v trendovém měděném odstínu nebo si vyberte z jednodušších svícnů ve stříbrném nebo bílém provedení. Jestliže chcete na stůl spíš něco menšího, vyberte si kovový kalíšek s bílou patinou a prořezaným filigránským ornamentálním efektem, který vydává příjemné tlumené světlo. 
Nordic Vánoce - čisté, chladné
Pokud chcete jít s trendy, pro letošní rok zařiďte své Vánoce v nordic stylu. Severský styl je jednoduchý, chladný a velice elegantní. O přeplácanosti zde nesmí být řeč. Ač se někomu severské interiréy mohou zdát neosobní, jsou útulné a mezi lidmi velice žádané. Svoje vánoční aranžmá v nordic stylu můžete doladit některou z malých kovových lucerniček s patinou na čajovou svíčku. Vybrat si můžete z jednoduchých tvarů -  lucerny se stříškou,  malý domeček nebo klasické lucerničky s vánočním motivem.

Vánoce ve stylu nordic

V posledních letech jsme si oblíbili různé skleněné, kovové nebo keramické kalíšky a baňky na čajovou svíčku. Do severského stylu budou ladit spíše ty v přírodním provedení s jutou a dřevěnou ozdobou. 
Advent je za dveřmi
První advent oslavíme už 30. listopadu. Na vánoční výzdobu nastala ta pravá chvíle! Co si tentokrát předvánoční čas opravdu vychutnat? Pokud hledáte více inspirace, prohlédněte si vánoční kolekci v e-shopu e-dekor.
17.11.2014 | Jana Vaňková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444