Rozmary počasí? Hoďte je za hlavu!

Jak na zastřešení terasy

Zima byla téměř nekonečná, na jaře jsme jen stěží mohli zahlédnout slunce a léto? Kdo ví, jaké bude… Pokud ale také patříte mezi ty, kteří své volné chvíle nejraději tráví na zahradě nebo terase, nezoufejte. Jednoduché řešení vám zajistí zastřešení terasy. Je ale třeba pečlivě vybírat.

Vystačíte si s pergolou nebo zimní terasou?


Jakmile začne pršet, nedej bože ještě foukat, zmoknete pod pergolou nejen vy, ale také podušky na zahradním nábytku. Pohodu pod pergolou nečekejte ani v letních dnech. Jakmile se po setmění ochladí, připravte si rovnou deku. Zimní zahrada má oproti pergole několik výhod. Prosklená místnost ochrání před větrem i deštěm a vždy v ní bude tepleji než venku. Jenže „vždy tepleji“ znamená opravdu vždy. Jakmile se teploty venku přehoupnou přes letních 25 stupňů Celsia, budete mít ze zimní zahrady rázem saunu.

Dokonalé řešení?

Díky variabilnímu zastřešení, které se dá snadno otevřít i zavřít, udržíte na terase perfektní mikroklima. Zastřešení CORSO od společnosti ALUKOV tvoří nosná konstrukce z hliníkových profilů, která je vyplněna bezpečnostním sklem CONNEX 33.1. Ve střešní části lze vedle tvrzeného skla použít také neméně odolný a navíc lehčí polykarbonát – např. diskrétní kouřový, který odstíní přímé slunce. Výhody skla jsou hlavně v bezproblémové údržbě. Technickou dokonalost a perfektní servis mohou dosvědčit desítky tisíc zákazníků ve 40 zemích světa. Během 18 let svého působení si totiž Alukov dokázal vydobýt celosvětové renomé. Založil i uznávané sdružení IPC Team, které spojuje prodejce zastřešení nejen v Evropské unii, ale i za oceánem.

Hliníková konstrukce

Hliníkové profily dováží ALUKOV ze zahraničí. Ve výrobních halách firmy se potom hliníkové profily stáčejí na přesné radiusy a následně kompletují. Dlouhodobě klademe důraz na designovou čistotu a řemeslnou preciznost. Veškeré technologické spoje jsou vedeny vnitřky profilů tak, aby zůstaly skryty zraku zákazníka. Těsnění mezi segmenty je řešeno osvědčeným labyrintovým systémem. 

Na výběr je ze šesti barevných provedení – bílá, stříbrná, béžová, antracitová a bronzová komaxitová barva, za příplatek je možné využít také varianty imitace borovicového dřeva.

 

Snadný posun

Také pojezdové dráhy jsou vyrobeny z hliníkových profilů - eloxovaných nebo práškově lakovaných. Kolejnice je přitom možné fixovat horizontálně, šikmo, ale také vertikálně – na stěnu domu. Firma Alukov navíc vyvinula vlastní typy pojezdových drah, které jsou nižší a díky drobným drážkám pochozí, takže umožňují bezpečný pohyb osob. 

... ještě více péče

Pro naše zákazníky jsme nyní připravili také bezprecedentní rozšíření poprodejního servisu a záručních podmínek. Základní záruka na výrobek se v programu „…ještě více péče" bezplatně rozšiřuje na celkem 5 let. V tomto programu naši zákazníci získají také jednu bezplatnou kontrolu funkčnosti výrobku v prvních 12-18 měsících od zakoupení. V neposlední řadě poprodejní servis obohacuje produkt METEO balíček, který zahrnuje pojištění výrobku proti negativnímu působení živlů a navíc zvyšuje zabezpečení zastřešení pomocí zasílání výstražných SMS zpráv o aktuálním vývoji počasí.

Společnost Alukov se představuje na Stavebních veletrzích Brno:
09.07.2013 | PR
  • ALUKOV a.s.

    Alukov a.s. vyrábí zastřešení bazénů, vířivých van a zastřešení teras CORSO. Je ryze českou firmou a zastřešení vyrábí od roku 1995. V roce 2005 byla společnost Alukov spoluzakladatelem Evropského hospodářského zájmového sdružení IPC Team, který pomáhá výměně zkušeností na mezinárodní úrovni. Celkem má Alukov svá zastoupení v téměř 40 zemích světa.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444