Romotop - Klasické vytápění v moderním pojetí

Trendem posledních let jsou teplovodní krbové vložky, které slouží jako primární zdroj energie pro rodinné domy.

Dnešní moderní krbová kamna a krbové vložky jsou především záležitostí designu a komfortu užívání. Moderní prosklené a estetické topeniště, centrální přívod externího vzduchu, automatická regulace hoření, moderní akumulační materiály zajištující sálání příjemného tepla ještě dlouho po dohoření poslední kousku dřeva. Z designového hlediska mohou být kamna obložená elegantní keramikou, kamenem nebo pískovcem.

Česká firma ROMOTOP patří ve vývoji a inovacích krbových kamen a krbových vložek mezi evropskou špičku. Krby zastávají funkci významného zdroje energie a díky designu se také staly dominantou obytných prostorů. Při použití krbových kamen nebo krbové vložky s teplovodním výměníkem a propojení s topným systémem domácnosti, akumulační nádoby a solárních panelů, dosáhne majitel domu nejen sálajícího tepla u krbu, ale především výrazné energetické úspory, která může být v dnešní době cen energií velmi zajímavá.

Vybrat správnou krbovou vložku, zvolit vhodné materiály pro stavbu nebo samotný design a zvážit celkové využití v domácnosti, není zcela jednoduché. Většinou se jedná o nemalou investici, proto je dobré obrátit se na zkušené odborníky. K dispozici je silné zázemí obchodního oddělení a technické podpory firmy Romotop nebo několik stovek proškolených partnerů po celé ČR, kteří pomohou zvolit ideální řešení odpovídající vašim představám. ROMOTOP dnes díky dlouholetým zkušenostem a komplexní nabídce v oblasti vytápění (teplovzdušné, teplovodní, akumulace), zdarma poskytuje poradenství a nabízí vhodné řešení včetně odborného servisu.

Trendem posledních let jsou teplovodní krbové vložky, které slouží jako primární zdroj energie pro rodinné domy. Proto lze nalézt v nabídce firmy Romotop opravdu špičkové teplovodní krbové vložky řady KV 025W nebo KV 025W BD (se zadním přikládáním) s průmyslově chráněným systémem Triple pass (trojitý průchod ohřátých spalin výměníkem). Aby co nejméně tepelné energie prostupovalo přes sklo do místnosti a naopak co nejvíce šlo do teplovodního výměníku, jsou dvířka opatřena dvěma nebo třemi skly. Díky této schopnosti jsou všechny krbové vložky této řady vhodné do nízkoenergetických domů, při výkonu do interiéru od 1,5 kW a do vody 4 - 11 kW, s účinnosti 90 %.

Velmi zajímavou teplovodní krbovou vložkou je bezesporu také KV Heat W 2G 59.50.01 a KV Heat W 2G 70.50.01, která dosahuje výkonu do interiéru od 2,5 kW a do vody 4-16 kW, při účinnosti 86 %. 

V oblasti teplovzdušných krbových vložek a kamen nabízí firma Romotop neméně zajímavé modely. Podívejme se blíže na zcela novou řadu krbových vložek HEAT, splňující prakticky všechny požadavky, které běžný uživatel potřebuje pro provoz dnešních moderních staveb. Mají přívod externího vzduchu (CPV) o průměru 120 a 150 mm a centrální regulaci jedním ovládacím prvkem, topeniště vyložené pravým šamotem s litinový roštem, systém vedení spalin DOUBLE SPIN s maximální mírou ekologie, rám dveří ze speciálního tuhého válcovaného profilu a stavitelné nožky, které umožní snadno vyrovnat nerovnosti konstrukce podlahy. Jak již bylo řečeno výše, řada Heat splňuje všechny požadavky na stavby dnešní doby a je hlavně zaměřena na objekty s nízkou potřebou tepelné energie na vytápění, proto regulovatelný tepelný výkon krbových vložek řady Heat začíná již od 2,5 kW za hodinu, při velmi vysoké účinnosti spalovaní 84 %. 
Na drtivou většinu krbových vložek Romotop lze osadit akumulační prstence nebo akumulační sady Mammoth, které nám zajistí teplo po vyhasnutí plamene v komoře. Hlavní devizou těchto systémů je jejich prostorová nenáročnost, suchý postup instalace a vynikající fyzikální vlastnosti.

Díky propracované konstrukci všech produktů Romotop jsou vždy splněny nejen evropské normy EN, ale i přísné rakouské a německé normy 15a B-VG, Din+, BimschV – první i druhý stupeň.
26.05.2016 | PR
  • Romotop spol. s r.o.

    ROMOTOP patří mezi evropské lídry ve výrobě krbových kamen a vložek, jehož produkty používá již více než milión domácností po celém světě. Krbová kamna a krbové vložky ROMOTOP oslovují své zákazníky prvotřídním designem, špičkovou kvalitou dílenského zpracování a inovativním řešením procesu spalování dřeva.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444