Rolovací garážová vrata MINIROL

Pokud budeme v dnešní době vybírat vhodná garážová vrata, máme mnoho možností různých typů - posuvná, výklopná, sekční apod. Mnohdy se však zapomíná na vrata rolovací, která díky své konstrukci mohou nejlépe splnit nemalá očekávání. Tak jako u ostatních typů najdeme také u rolovacích vrat důvody pro a proti…

Úspora místa

Jednou z největších předností rolovacích vrat je úspora místa pod stropem garáže, které tak můžeme využít pro jiné účely, např. zavěšení jízdních kol, lyží či pro uskladnění běžného materiálu. Vrata jsou složena z jednotlivých hliníkových lamel, rolovaných pomocí vodících lišt do horního hliníkového boxu. Pod stropem vám tak nebudou vadit žádné držáky, kolejnice ani nic podobného.

Jednoduchá montáž

Díky systému rolování je možné montovat tato vrata jak za stavební otvor, do něj nebo před stavební otvor, čímž ušetříme další místo v garáži. Také co se týče případného servisu jsou rolovací vrata ideální volbou, zejména díky jednoduchému přístupu k boxu, v němž je umístěna pohonná jednotka.

Opravitelnost a izolace

Díky využití hliníkových lamel, nejčastěji o šířce 77 mm, jsou rolovací vrata velmi lehce opravitelná. Poškozenou lamelu, např. z důvodu kolize s automobilem, lze velmi jednoduše a rychle vyměnit, čímž šetříme nejenom čas, ale samozřejmě také naše peníze. Asi není třeba zmiňovat, že v případě takovéto situace musíme u ostatních typů vyměnit vrata celá nebo jejich podstatnou část.


Vrata jsou izolována použitím zateplených lamel vyplněných polyuretanovou pěnou.  V případě potřeby či přání zákazníka lze využít také prosvětlovací či provzdušňovací lamely, které zajistí dokonalé provzdušnění prostor garáže. Tato varianta je vhodná zejména pro kutily, kteří svoji garáž využívají také jako domácí dílnu.

Bezpečnost, nízká hlučnost, elegance

Rolovací vrata jsou vzhledem ke své konstrukci velmi bezpečná. Existuje zde možnost mnoha bezpečnostních prvků v podobě optoelektronické lišty, infrazávory apod. U nových typů rolovacích vrat pak můžeme nají např. pojezdové konzoly, dokonalým způsobem odbourávající hlučnost při jejich otevírání či zavírání.
Samozřejmostí je v dnešní době nabídka lakování vrat do jakékoli barvy RAL či provedení v imitaci dřeva. Samozřejmostí zůstává možnost využití dálkového ovládání, časových, průjezdových či jiných senzorů zajišťujících maximální pohodlí při užívání garážových vrat.

Nejsou vrata jako vrata


Při výběru rolovacích vrat bychom měli brát v úvahu zejména zkušenost dodavatele s výrobou a montáží. Jednou z osvědčených značek jsou rolovací vrata MINIROL, jejichž komponenty vyrábí firma Building Plastics a která jsou nabízena sítí kvalifikovaných partnerů po celé ČR a také na Slovensku.

03.12.2008

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444