Rolety jsou lepší než ukolébavka

Máte miminko, které potřebuje spát i během dne? Usíná se vám i vašim dětem lépe za šera? Tma je pro vytvoření správných spacích návyků v dětském věku moc důležitá. Během spánku po tmě se navíc v našem mozku vytváří hormon melatonin, hormon mládí a svěžesti, který umožňuje regeneraci našeho těla po náročném dni. Bez kvalitního spánku v úplné tmě se zkrátka cítíme unavení.

Jak ale tmu zajistit, když do pokoje svítí pouliční lampa a závěsy za slunných dní nezvládnou odclonit dostatečné množství světla? Řešením může být instalace venkovních rolet CLIMAX. S nimi docílíte tmy velmi jednoduše. Předokenní rolety také tlumí hluk přicházející z venku, a to až o 16 dB. Jestliže norma pro venkovní hluk ze silniční dopravy v noci je 45 dB, jeho snížení prostřednictvím rolet je více než třetinové. Jde tedy o významné protihlukové opatření.

Existuje spousta dalších dobrých důvodů, proč si venkovní rolety CLIMAX pořídit. Zvyšují tepelně izolační vlastnosti okna, chrání ho před ničivými vlivy počasí a vás před zvědavými pohledy kolemjdoucích. Jsou také nesnadnou překážkou pro zloděje. Venkovní roleta je dokonalým řešením pro každé roční období.


Není nic pohodlnějšího než stisknutím tlačítka ovládat všechny rolety v domě podle vašich aktuálních potřeb, anebo řízení ponechat v automatickém nastavení, které rolety stáhne, když je v noci venku příliš velká zima, nebo naopak vytáhne, když svítí slunce a byt se může prohřát jeho paprsky.

Ovládání motoricky řízených rolet zvládne i školák. Venkovní rolety CLIMAX jsou navíc vybaveny mnoha bezpečnostními prvky, aby nedošlo k jejich poškození. Významná je např. ochrana před přimrznutím rolety. Když v tuhých mrazech lamely přimrznou, pohon se automaticky vypne.

Motorické ovládání můžeme také dodělat k i již instalovaným předokenním roletám s manuálním ovládáním. A protože pokrok je nezadržitelný, existuje už dokonce řešení motorického pohonu rolet pro místa bez připojení k elektřině. 
10.11.2016 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444