Rodinný dům může také šetřit

Stavba rodinného domu splňuje pro vysoké procento rodin ideální představu pohodlného bydlení, které uspokojí potřeby všech členů domácnosti a nabídne jim dostatek prostoru pro odpočinek, práci, zábavu i setkávání s přáteli. Stále více stavebníků dnes investici do rodinného domu spojuje také s požadavkem komfortního bydlení s co nejnižšími budoucími náklady na provoz domu, tedy především s úsporami energií. Tento trend zaznamenávají projektanti již po několik let a řada projekčních firem s ním také počítá ve své nabídce.

Z této zkušenosti vychází i kancelář PROZI projekt, která se specializuje především na rodinné domy a s požadavky na energeticky úsporná řešení se setkává stále častěji. V současné době zde také zaznamenali zvýšený zájem o projekty na energeticky úsporné bydlení s využitím dotačního programu Zelená úsporám.

K obecně ekonomicky výhodným stavbám patří bezesporu montované domy na bázi dřeva. Doba výstavby v řádu několika měsíců, stavební proces bez používání mokrých procesů, poměrně nízká cena, příjemné vnitřní klima a dobré izolační vlastnosti hotového domu, to všechno jsou faktory, které přispívají ke vzrůstající oblibě tohoto typu stavění.

Řada stavebníků dává ale přednost cihlovým domům se zateplenou fasádou, jichž firma PROZI projekt realizovala rovněž hezkou řádku. Při výběru materiálů pro projekt cihlového domu bere v úvahu jejich životnost, statické vlastnosti, tepelně izolační vlastnosti, ale i aktuální cenu na trhu. Výběr vhodné stěny, stropu, střechy apod. dokáží již v projektu uspořit až 20% z nákladů stavby. V současné době pro své zákazníky v rámci projektové dokumentace firma PROZI navíc připravila na vybrané stavební materiály slevy 10-47%, které lze uplatnit při realizaci domu. Zákazník k projektu obdrží slevové kupóny na nákup materiálu nebo cenovou nabídku s již započítanou slevou.

Pokud jde o možnosti jak samotnou stavbu rodinného domu pořídit s co nejmenšími náklady, ceny nižší o 20 - 30% lze podle zkušeností projekční firmy PROZI dosáhnout u staveb stavěných svépomocí. Levnější je samozřejmě také rodinný dům postavený podle typového projektu, kterých PROZI nabízí několik desítek. Obsahují kompletní projekt stavební části, zdravoinstalace (kanalizace, voda), vytápění, elektroinstalace i požárně bezpečnostní řešení. Na přání zákazníka je pak možno dodat i řadu dalších služeb včetně zajištění stavebního povolení a znaleckých posudků.

 

U individuálního projektu, který může přesněji splnit konkrétní představy a potřeby zákazníka, je nutno počítat s vyšší cenou. Nemalou výhodou u těchto projektů, jak je nabízí PROZI PROJEKT, je ale možnost zvolit materiál ze široké nabídky, která je na trhu. Zkušení projektanti vám poradí, jaké materiály jsou finančně nejvýhodnější při dodržení statických a požadovaných tepelně izolačních vlastností, jaké zvolit vytápění a další možnosti.

Více informací:

www.prozi.cz

info@prozi.cz

11.09.2009 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444