Robot zvýší kapacitu výroby až 10x

Garážová vrata s prosklenou sekcí

Garážová vrata s prosklenou sekcí

V souladu se svou dlouhodobou strategií uvedla společnost TOORS CZ z Nového Bydžova v dubnu tohoto roku do provozu robotické zařízení na výrobu prosklených sekcí průmyslových a garážových vrat. Vrata s prosklenými sekcemi jsou jasným trendem posledních let především na vyspělých trzích západní Evropy a Skandinávie.

Unikátní investice v TOORS CZ Nová Bydžov

Tato investice umožní zvýšit kapacitu výroby prosklených sekcí až desetkrát. V jedné směně lze za týden vyrobit až 400 kusů. Další výhodou je stálá vysoká kvalita finálních výrobků. Díky tomuto zařízení je navíc možné zkrátit dodací lhůty až o dva týdny. To ocení zákazníci především v hlavní sezoně.

Do unikátní špičkové technologie vložila firma 5,5 milionu korun. Další milion si vyžádaly nutné stavební úpravy. Moderní pracoviště je možné řídit zcela bez výkresů. Po přípravě zakázky a revizi technické přípravy výroby jsou vygenerovány čárové kódy zakázek, které jsou následně načteny do robotického zařízení. To si už samo určí, jaký typ materiálu a do jaké pozice vstupního regálu má založit. Operátor pouze zkontroluje kvalitu materiálu, založí ho na správné místo a spustí zařízení. Ze softwarových souborů se načtou údaje pro jednotlivé typy operací.

Robotická ruka zařízení je zakončena hlavou s pěti vřeteny. Dvě jsou frézovací a tři vrtací. Ruka je opatřena dvěma kleštinami, pomocí kterých je stroj schopen uchopit dílec od 160 mm do 7200 mm délky. Robot je schopen řezat, frézovat a vrtat s tolerancí sedmi setin milimetru. Technologie je určena k výrobě prosklených sekcí pro vrata, lze ji však využít i k přípravě prvků pro průchozí dvířka, mandoory a dvoukřídlá vrata.


Celkové investice firmy TOORS CZ do technologií dosáhly během uplynulých deseti let celkem 35 milionů. Je technologicky nejlépe vybaveným výrobcem vrat v České republice. Firma exportuje své výrobky do více než 40 zemí - především do Nizozemska, Německa, Polska, Norska, Estonska a Rakouska, ale také do exotických destinací, jako jsou Indie, Vietnam nebo Spojené arabské emiráty. Tržby společnosti přesáhly v loňském roce 350 milionů korun. Během tří let by měly vzrůst až na 500 milionů. V plánu je i výstavba nové moderní haly s nejvyspělejší technologií v hodnotě téměř 200 milionů korun.
Celoprosklené sekce 
06.05.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444