Rezidenční park Baarova roste před očima

Developerská společnost PASSERINVEST GROUP plánuje dokončení hrubé stavby Rezidenčního parku Baarova na červen letošního roku. Kolaudace je pak naplánovaná na listopad 2011.

Nový bytový projekt, jehož autorem je CMS Architects, vzniká mezi Baarovou ulicí, rozsáhlým Baarovým parkem a ulicemi U Michelské školy a Telčská. „Rezidenční park Baarova s moderní architekturou a propracovaným designem představuje komfortní intimní bydlení se strategicky výhodnou polohou – bydlení nedaleko od centra, a přitom v klidu a zeleni, doplněné plnou občanskou vybaveností,“ říká Václav Černý, sales manager Rezidenčního parku Baarova. Výstavbu realizuje od července loňského roku společnost PSJ.

V projektu se nachází 139 bytových jednotek v dispozicích od 2 + kk do 6 + kk v rozměrech 50 m² - 170m². Budoucí obyvatelé zde najdou celou řadu pracovních, společenských, vzdělávacích, nákupních i sportovních možností. Areál se skládá ze tří samostatných objektů, bytových domů, mezi nimiž vznikne moderní vnitroblok. Radim Passer, předseda představenstva PASSERINVEST GROUP, k projektu říká: „Očekáváme, že svoje místo by tady minimálně z 50 % měli najít skuteční kupci – uživatelé. Část ale určitě využijí kupci – investoři, zejména ze společností sídlících v okolí, v BB Centru.“

Architektonický koncept nového bytového areálu Rezidenční park Baarova stojí na myšlence plynulého a přirozeného přechodu mezi původní vilovou zástavbou okolí a moderním multifunkčním komplexem BB Centra. „Nová bytová zástavba je pojata především jako nezávislé pokračování rozsáhlého Baarova parku ve formě vnitřní zahrady,“ dodává k projektu Václav Černý, sales manager Rezidenčního parku Baarova.

Nejvíce diskutovaným tématem poslední doby se stává změna spodní sazby DPH, které bude podléhat převod bytových jednotek v novostavbách. „Termín změny spodní sazby DPH na 14 % k 1. 1. 2012 tak, jak uvedla po svém jednání z minulého týdne vláda, považujeme na základě informací z tisku a zkušeností ohledně délky legislativního procesu za realistický. Vzhledem k tomu, že očekáváme kolaudaci projektu Rezidenční Park Baarova v listopadu 2011, je zde možnost uzavřít kupní smlouvu, uhradit doplatek kupní ceny a předat byt do užívání ještě v roce 2011, čímž bude stále účtována dosavadní snížená sazba 10% na celou kupní cenu. Tento postup nicméně závisí na konečném rozhodnutí vlády a schválení v Poslanecké sněmovně ohledně změny zákona o DPH,“ komentuje aktuální situaci ohledně zvýšení DPH Václav Černý, a zároveň dodává: „I díky těmto v poslední době velice diskutovaným změnám jsme zaznamenali větší zájem klientů o tento projekt.“
08.04.2011

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444