Retro koupelny a baterie v industriálním stylu

Foto: www.waterfall-products.cz

Foto: www.waterfall-products.cz

Každá koupelna o svém majiteli mnohé prozradí. Někdo je romantik, který v koupelně rád relaxuje, a proto má vanu obloženou svíčkami. Jinému stačí rychlá sprcha na probuzení. O člověku, který si nechá zařídit koupelnu v moderním industriálním stylu, můžeme říct, že miluje jednoduchost, střízlivé barvy a minimalistický design.

Když se řekne industriální styl, mnohému se vybaví velkolepý prostor, velká okna, kterými do interiéru proniká dostatek denního světla, stěny s odhalenými cihlami a skromné zařízení. Industriální styl nám asociuje továrenské prostředí a celkem přirozeně loftové byty, které bývaly dříve vestavovány do průmyslových budov. Jak vypadá koupelna zařízena v duchu industriálu?

Jestliže máte k dispozici prostor, máte vyhráno. Takové štěstí v podobě vysokých stropů a velkého okna ovšem každého nepotká, a proto je velmi důležité věnovat pozornost výběru vhodných materiálů a především vybavení a detailů.

Zapomeňte na obklady v pestrých barvách a romantické motivy. Čím více budete v zařizování střízlivější, tím více se industriálu přiblížíte. Na zeď se hodí betonová stěrka, přiznané cihly nebo jen obyčejné bílé kachličky zvýrazněné tmavou spárou.

Důraz na vše přiznané

Z materiálů se nejvíce využívá kov, dřevo, sklo a kámen. Pokud vám v koupelně vedou měděné trubky, v žádném případě je neschovávejte. Odhalené roury a trubky dodají koupelně ten pravý průmyslový šmrnc! Záležet si také dejte na výběru svítidel. Projděte bazary, často v nich naleznete skutečné poklady. Třeba budete mít štěstí a najdete starou tovární lampu.

 

Baterie - nejdůležitější "detail"

Velmi důležitým detailem v koupelně jsou baterie. A v industriální koupelně o to důležitější! Vybírejte ty v bronzovém vzhledu. Pokud hledáte baterie, na kterých nebude vidět každá kapka vody, jak tomu často bývá u lesklého chromu, vyberte si baterie v úpravě olejem gumovaný bronz. Baterie Sole vás svým designem nadchnou.

Protože v industriální koupelně se klade důraz na prostor a vzdušnost, vany se umisťují doprostřed místnosti a sprchové kouty bývají prosklené. Industriálního stylu snadno docílíte vhodně zvolenými bateriemi, sprchovou hlavicí, věšáčky, mýdlenkou a dalšími koupelnovými doplňky. Více inspirace najdete na www.water-fall.cz.

21.11.2016 | Jana Koenigová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444