Řešíte prostor? Volte vhodná garážová vrata

Stavíte garáž a hledáte nová garážová vrata?  Jaké si vybrat? Rozhodnout se můžete na základě několika kritérií, a to podle způsobu otevíraní vrat, použití materiálu nebo barvy a dekoru.

Jak vrata otevírat
 
Bojujete s nedostatkem prostoru a snažíte se sebemenší místo plnohodnotně využít? Klasická dvoukřídlá vrata patří k těm levnějším, za to prostroru před garáží a po stranách vyžadují nemálo. Vhodnější variantu představují sekční nebo rolovací vrata. Ta jsou složena ze sekcí, které pomocí systému torzních pružin zajíždějí na vodicích kolejnicích pod strop. Pro vyvážení hmotnosti vrat se používají nejméně dvě torzní pružiny, které jsou vyrobeny pro 20 tisíc zdvihů, což předurčuje dlouhou životnost. 
 
Vedle sekčních vrat, které se vysouvají směrem ke stropu, přichází společnost Lomax s dalším typem garážových vrat. Ani ta nebudou vyžadovat žádný další prostor, protože zajíždějí podél stěny garáže. U posuvných vrat navíc jistě oceníte jejich nespornou výhodu, a to možnost částečného pootevření pro průchod s kolem nebo motocyklem.
 
Pokud je vaším hlavním kritériem prostor, doporučujeme zvážit ještě třetí typ - vrata rolovací. Svým konstrukčním a technickým řešením se hodí zejména pro menší garáže. Nezabírají totiž uvnitř téměř žádný prostor. Lze je nainstalovat bez stavebních úprav do již postavené garáže. Montují se zevnitř a jsou zabezpečena proti otevření z vnější strany pomocí protizdvihových bezpečnostních pružin. 
Z jakého materiálu?

V současné době si může zákazník vybírat z nepřeberného množství materiálů. Od plastu až po špičkové materiály. Společnost Lomax se soustředí primárně na „top segment“ garážových vrat a to sekční ocelová vrata nejvyšší kvality. Základem je kvalitní sekce, které tvoří základ garážových vrat. Sendvič je tvořen ocelovým plechem, který je vypěněn hmotou s příkladnými izolačními vlastnostmi.

Vrata Lomax jsou zařazena do vládního programu Zelená úsporám a splňují ty nejnáročnější požadavky. Velmi důležitou součástí je izolace, jejíž základ je tvořen polyuretanovou směs. Její hustota patří k nejlepším hodnotám na trhu a zajišťuje tak ideální tepelné izolační vlastnosti vrat. Nedílnou součástí sekčních vrat je tzv. kování, tedy nosné konstrukce pro uchycení a vedení vrat. Důležitým faktem je, že spojení mezi těmito prvky je zajištěno technologií Tox (jeden materiál je vlisován do druhého). To zaručuje dokonalou ochranu proti korozi, jelikož není pozinkovaný materiál narušen žádným řezem či jinou destruktivní úpravou tvaru kovu.

Veškeré uvedené prvky garážových vrat Lomax se vyrábí vždy na míru každé konkrétní zakázce. Je tak zajištěna optimální funkčnost a životnost každých vyrobených vrat a zákazník tak automaticky získává nadstandardní záruky, které společnost Lomax poskytuje bez výjimky. Použité materiály lze rozšířit o možnosti prosklení sekcí, instalaci odvětrávacích mřížek či designových nerezových CREATIVE prvků, které je společnost schopna vyrobit dle přání zákazníka přesně na míru jeho vkusu a požadavků na vzhled vrat.
Jak vše sladit dohromady?

Pokud se chystáte pustit do rekonstrukce svého domu, uvažujete o nových oknech, fasádě nebo garážových vratech, určitě přemýšlíte, jak vše nejlépe dohromady sladit. Pro si nevybrat taková garážová vrata, která se vyrábí v barvách a dekorech jako okna?

V současné době je mezi zákazníky velmi oblíbená barva Hladká bílá 06 (vysoce lesklá, hladká, bílá vrata), barva Antracit – velmi žádaná u moderních domků a v neposledních řadě barva Silver (stříbrná). V roce 2002 společnost Lomax uvedla na trh jako světovou novinku ocelová vrata s tváří dřeva a zařadila se tak mezi firmy, které určují trend na trhu.

Zákazník si může vybrat z široké nabídky dřevěných dekorů. V portfoliu společnosti je několik variací, které výrazně zjednoduší kombinování barvy garážových vrat s barvou oken. Všechny dekory a barvy u garážových vrat lze kombinovat s jakýmkoliv prolisem na vratech - středovou drážkou, lamelou, kazetou nebo mohou zůstat zcela bez prolisu. A co je to vlastně prolis? Jde o mechanickou úpravu povrchu sekce vrat, která vytvoří plastický efekt na povrchu vrat. Společnost Lomax nabízí prolisy k vratům zdarma a navíc v jakékoliv barevné kombinaci.

Lomax je největší český výrobce garážových vrat a předokenních a nadokenních rolet v České republice. Stále nabízí záruku 10 let na vratové křídlo. Více informací naleznete na internetových stránkách: www.lomax.cz
21.05.2013 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444