Rekonstruujeme koupelnu. Kde dobře pořídit?

Skoro každý z nás alespoň jednou potřeboval vyřešit rekonstrukci bytu nebo rodinného domu. V první řadě si pokládáme otázku, jak na to a kdo nám s tím může pomoci. V tomto článku se zaměříme na výběr materiálů do koupelny a prostoru wc. Pokud vypustíme využití služeb architekta nebo designéra, zůstává nám pouze naše představivost a suma, kterou jsme ochotni do rekonstrukce investovat.

Brouzdáte po internetu, prohlížíte nespočet časopisů o bydlení, ale stejně nakonec dojdetete do situace, že už ani nevíte, co vlastně hledáte. Je potřeba si předem sestavit plán postupu:
 
1. Vybrat lokalitu, ve které si budeme chtít materiál pro rekonstrukci vybrat.
2. Určit, o jaký materiál budeme mít zájem (zahraniční produkce, nebo domácí produkce).
3. Návštěva prodejen a vyhodnocení jejich nabídek.
 
U prvního bodu je důležité, abychom nesmyslně necestovali několik dnů z prodejny na prodejnu, protože momentální stav nabídky je u velké většiny prodejců velice podobný. Samozřejmě pokud se nepustíme cestou výběru v supermarketech. Tady je potřeba si uvědomit, že cena za materiál je přímo úměrná jeho kvalitě. Z tohoto důvodu je možné v těchto obchodech najít cenově zajímavý materiál, avšak bez následného servisu, který je podle mého hodně důležitý.
 
Druhý bod je závislý na našich finančních možnostech. Kolik budeme mít možnost investovat. Je potřeba si uvědomit, že obklad a dlažba se nedá tak snadno vyměnit, jak je tomu u sektorového nábytku (stůl, židle, skříň, apod.).
 
Třetí bod je jeden s nejdůležitějších. Pokud se nám podaří narazit při návštěvách na odborníka, máme vyhráno. Je jasné, že všude se budeme potkávat s potřebou prodat, ale za jakou cenu? Dostaneme kvalitní materiál, servis, odbornou konzultaci, poradenství, možnost využití montáže? Procházíme několik desítek prodejen, nádherně zařízených, které nás mají přesvědčit, že tady si nejlépe vybereme. Můžeme se také setkat s malými prodejci, kde se v jedné osobě skrývá majitel, prodejce, skladník a designér. Kde si dobře vybrat? 
 
Měli bychom se především zaměřit na koupelnová studia, ve kterých si můžeme osahat obklady i dlažbu, prohlédnout si sanitu a baterie a nechat si zpracovat grafický návrh. Mějte na paměti, že byste měli volit takové obklady, které vydrží několik let. Raději se přesvědčete o kvalitě produktu a profesionalitě nabízených služeb. 
 
A tady konečně přichází novinka na trhu - PORADENSTVÍ a KONZULTACE. Osobně jsem se setkal s poradenstvím, kde si klient zaplatí pouze za konzultaci, na co si má dát při výběru pozor. Tato možnost konzultace nám při konečném zúčtování ušetří nejen čas, ale také spoustu peněz. Nemusíme nic kupovat, je jedno jakou značku a výrobce si nakonec vybereme. Při konzultaci se jenom v krátkém čase a srozumitelně seznámíme s problematikou KOUPELNY, OBKLADU, DLAŽBY a SANITY. Získáme profesionální informace ohledně možnosti výběru materiálů, trendů, designů, výrobců, prodejců, v jakých cenách a proč se daný materiál na trhu nabízí. Prostě všechno, co je potřeba před výběrem a následným zakoupením vědět. První kontakt je telefonický z pohodlí našeho domova nebo práce. Po telefonickém rozhovoru jsme buď přesvědčeni, že do toho půjdeme a dohodneme si konzultaci, nebo si řekneme, že tady nebudeme ztrácet čas.

Pokud ještě nevíte, kde tuto službu hledat, zadejte si do vyhledávače slova  poradenství nebo konzultace (samozřejmě se spojením koupelna, obklad, nebo dlažba). Schválně to zkuste a budu rád, když mi napíšete, jak tato služba ve vašem okolí funguje.

Michal  Žabokrtský 
16.03.2015

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444