Realizace bytu v orientálním stylu

Majitel bytu si přál zařídit byt o dispozici 1+kk tak, aby mu poskytoval plnohodnotné bydlení a zároveň dostatek úložného prostoru. Realizace privátního interiéru se ujal architektonický ateliér ABITARE Praha spol. s r.o. který v bytě promítnul zálibu v cestování jeho majitele.

Požadavkem bylo vytvoření praktického bydlení, které bude zařízeno v orientálním stylu. Jeho majitel je vášnivý cestoval, který si ze zahraničních návštěv pravidelně dováží sošky a další suvenýry. Právě tyto předměty mají tvořit základní designovou linku zařízení interiéru.

Byt se nachází v klidné lokalitě. Svou velikostí vyhovuje dnes tak populárnímu single bydlení. Byt disponuje jednou místností, kuchyňským koutem a koupelnou. Jak si s tak malým prostorem poradili architekti a projektanti z ABITARE?
Do prostoru se povedlo umístit ložnici, obývací část s pohovkou a úložným prostorem i kuchyni. Ložnice je oddělena od té obývací pouze knihovnou. Zdi jsou omítnuté štukem, ve kterých architekti vytvořili prostorově úsporné niky. Majitel bytu tak jednoduše získá místo, kam si může vystavit sošky a další suvenýry z cest, aniž by došlo k ubrání dalších metrů čtverečních.
Kuchyň včetně kovaných prvků a nábytku byla vyrobena na míru. 
Koupelně vévodí marocký štuk, který má přírodní a zemitý vzhled.
Abitare Praha s.r.o. se zaměřuje nejen na architektonickou činnost v oblasti privátního i veřejného interiéru, ale má také exkluzivní designový showroom, ve kterém naleznete široký výběr nábytku, svítidel, tapet, dekoračních látek a interiérových doplňků od předních evropských výrobců.
05.03.2014

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444