Realitní kancelář REDICO

Prostřednictvím Pražské realitní kanceláře REDICO, s.r.o. můžete pronajmout koupit či prodat jakýkoli typ nemovitosti. O podrobnostech činnosti této společnosti jsme hovořili s jednatelkou paní Janou Štěpánkovou.

Jak byste definovala vaši realitní kancelář ?

Jsme mladá dynamická společnost, s působností převážně v oblasti Praha, Střední Čechy, která klade důraz na komplexnost služeb a profesionalitu. Klient získá prakticky veškerý realitní, právní a finanční servis „pod jednou střechou“. Naši makléři absolvují obsahově poměrně náročné zaškolení, aby byli od počátku své působnosti ve společnosti schopni klientovi poskytnou seriózní informace. Máme kvalitní zázemí, díky němuž jsme schopni  řešit i náročnější obchodní případy, ať už se jedná o oddlužení nemovitostí, vypořádání spoluvlastnických vztahů, vystěhovávání nájemníků či rozsáhlejší investiční projekty. V rámci běžné provize nabízíme velmi širokou škálu služeb, které jsou obvykle již považovány za nadstandardní.
Kromě realitní, finanční a poradenské činnosti jsme pro klienta schopni zajišťovat i různé řemeslné a stavební práce, a to bez ohledu na to, zda za pomoci realitní kanceláře REDICO s.r.o. tuto nemovitosti kupoval či prodával.

Jaký postup čeká klienta, který se na vaši kancelář obrátí?
V prvé řadě provedeme s klientem – ať už nabízí či poptává nemovitost – osobní pohovor, na němž si ujasníme klientovy představy a možnosti, abychom mu mohli následně navrhnout optimální řešení jeho situace. V případě klienta nabízejícího nemovitost je druhým nezbytným krokem prohlídka nemovitosti a obstarání příslušných dokladů. Toto vše je plně v kompetenci zodpovědného makléře, v součinnosti s majitelem objektu. V případě klienta poptávajícího nemovitost je druhým krokem otázka financování (nezřídka se stává, že klient potřebuje „prodat, aby mohl koupit“), z čehož se odvine další postup. Ve všech případech uzavíráme písemné smlouvy, v nichž se zavazujeme pro klienta vykonávat příslušné činnosti vedoucí k uzavření obchodu. Netvrdím však, že se vždy musí jednat o smlouvy exkluzivní.
Klientovi pečlivě vysvětlíme naše metody a doporučíme postupy, avšak rozhodnutí je na něm samotném !
Klient má tak od počátku zcela jasno jak se v daném případě bude postupovat, které kroky jej čekají, popř. v jakém přibližném časovém horizontu, a zároveň zná od počátku cenu všech služeb, které budou v jeho prospěch prostřednictvím naší kanceláře učiněny.

 

Na jakou klientelu se orientujete ?
Našimi klienty jsou převážně lidé mladšího a středního věku, kteří řeší otázku vlastního bydlení. Jako jedna z mála realitních kanceláří se však  věnujeme zakázkovému vyhledávání nemovitostí s komplexním poradenským servisem, což je přínosem zejména pro developerské a investiční společnosti, ale i menší firmy či jednotlivce, které neřeší bytovou otázku, ale hledají na realitním trhu možnosti investic.

Nabízíte svým klientům nějaká zvýhodnění ?
Důvěry, kterou v nás klient vloží už jen tím, že se rozhodne pro spolupráci právě se společností REDICO s.r.o. si vážíme, a proto své klienty patřičně hýčkáme. Klient, který se na nás opakovaně obrátí získá určité bonusy, např. ve formě cenových zvýhodnění některých služeb, poskytnutí nadstandardních služeb, či dokonce věcný dárek popř. přímé finanční ohodnocení. To se však týká i spokojeného klienta, který naši kancelář „pouze“ doporučil.

 

Co nového připravujete pro nejbližší období ?
V nejbližší době doznají větší změny především naše vlastní webové stránky, na kterých se klientům otevře možnost získat ucelené informace o možnostech a způsobech financování nemovitostí, získají lepší přehled o produktech nabízených stavebními spořitelnami a budou tak moci snáze volit mezi hypotékou či úvěrem ze stavebního spoření. Další připravovanou sekcí, která s financemi souvisí, je daňová problematika. Mnoho klientů dodnes nemá představu jaké daně se jich v souvislosti s prodejem nemovitosti týkají, jaké jsou termíny jejich placení a jaká rizika jim plynou v případě nesplnění svých povinností.
V neposlední řadě je důležité, aby klient měl precizně ošetřen bezpečný převod financí, opět se budeme podrobněji zabývat způsoby, které se pro tento účel nabízejí a kolik za ně klient zaplatí.
Dále bude na stránkách samostatná sekce – „právní poradna“, kde se budeme zabývat typy smluv a jejich užití v praxi, katastrem nemovitostí a dalšími aspekty jako je např.dědictví, dražba či darování nemovitosti apod.

11.07.2005 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444