REGULUS je součástí EXPO 2015

Český výrobce REGULUS se zapojil do české expozice na mezinárodní výstavě EXPO 2015. Jeho exponáty nejsou hned na první pohled vidět, přesto jsou nedílnou součástí českého pavilonu. Pavilon totiž využívá energii z obnovitelných zdrojů pro ohřev vody a REGULUS k tomu poskytl ucelenou technologii, ve které kombinuje energii získávanou ze slunce a ze vzduchu.

Na střeše pavilonu jsou umístěny solární kolektory, tepelné čerpadlo a v technologických prostorech budovy jsou akumulační nádrže. Celý systém má inteligentní regulaci vyvinutou v laboratořích Regulus v Praze, která zajišťuje využití tepla výhradně z kombinace obnovitelných zdrojů pro ohřev teplé vody pro celý pavilon.

Technologie není návštěvníkům přímo přístupná, proto se promítá ve druhém patře pavilonu prohlídka systému včetně on-line ukázky, jak celý systém momentálně pracuje, kolik energie bylo ušetřeno proti běžným zdrojům tepla a s jakou účinnosti celý systém běží. Pro ty, kteří nemají příležitost navštívit EXPO 2015, je tato on-line ukázka systému ke zhlédnutí i na stránkách expo.regulus.eu spolu s dalšími informacemi včetně virtuální prohlídky celého českého pavilonu.
Na příkladu EXPO 2015 je vidět jak tepelné systémy s obnovitelnými zdroji pracují v reálném nasazení a jak široké je spektrum jejich použití - od domácností, bytových domů, sociální a zdravotních zařízení až po administrativní budovy a podniky. 
 

Obnovitelné zdroje energie jsou stále atraktivnější

Vzhledem k vysokým cenám energií a k jejich předpokládanému růstu do budoucna narůstá poptávka po obnovitelných zdrojích energie, především po tepelných čerpadlech a solárních systémech. Při současném trendu výstavby domů s nízkou spotřebou energie jsou obnovitelné zdroje již standardním řešením pro vytápění objektů a přípravu teplé vody. Kromě ekonomických výhod má provozování systémů s obnovitelnými zdroji také pozitivní vliv na naše životní prostředí, a proto využívání obnovitelných zdrojů finančně podporuje Státní fond životního prostředí prostřednictvím dotačního programu Nová zelená úsporám. Systémy s obnovitelnými zdroji energie mají nízké nároky na provoz a údržbu, a poskytují tak významnou úsporu proti standardním topným systémům.

Můžete je mít i vy

Pokud máte i vy zájem o solární systémy, tepelná čerpadla, systémy větrání s rekuperací tepla, neváhejte se na nás obrátit. Zcela zdarma vám navrhneme jak využít obnovitelné zdroje ve vašem stávajícím systému nebo vám navrhneme systém zcela nový. Stačí jen vyplnit online dotazník.

Regulus – úsporné řešení pro vaše topení. www.regulus.cz
08.09.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444