Půvab tradičních dřevěných balkonů

Terasy, lodžie a balkony rozšiřují obytnou plochu nemovitosti a nabízejí jejich majitelům příjemné prostředí k relaxaci na čerstvém vzduchu. Obzvláště teď, s přicházejícím létem a prodlužujícími se dny, trávíme na balkoně více času. Přemýšlíte o výstavbě nebo rekonstrukci? Prohlédněte si realizace dřevěných balkonů.

Tradičním materiálem na stavbu balkonů stále zůstává dřevo. Jestliže vlastníte klasický rodinný dům, dřevěné balkony budou oproti strohým kovovým konstrukcím vždy vypadat přirozeněji.
Při stavbě balkonu je dobré zohledňovat celkový vzhled domu. Můžete si vybírat mezi jednoduchými balkony, které jsou vyráběny z klasických balkonových prken, až po balkony bavorské z bohatě zdobených, masivních, frézovaných sloupků.

Balkon je součástí domu, proto by měl být postaven s ohledem na celkové rozměry a koncept nemovitosti. Ne každému domu totiž bude slušet balkon s okrasnými vyřezávanými prkny, jaké známe z Bavorska. Použité materiály mohou být různě masivní - od tenkých balkonových latí až po masivní sloupky. A protože balkon je okrasou domu a bývá chloubou jeho majitelky, výrobci balkonových prken pamatovali i na možnost instalace balkonových truhlíků pro rostliny.
Výstavba a rekonstrukce balkonu nemusí být noční můrou. Na trhu jsou k dispozici již kompletní celodřevěné konstrukce, které jsou dodávány včetně nosných a konstrukčních prvků. Pokud nejste zastánci celodřevěných balkonů, můžete si vybrat z dřevěných balkonů s kovovými nosnými prvky. Pro částečnou rekonstrukci uvítáte samostatné dřevěné výplně, mezi kterými si můžete zvolit libovolný styl řezby, dekoru i provedení. Distribucí dřevěných balkonů se zabývá firma VLADEKO, která balkony realizuje již od roku 1998. Balkonové prvky jsou dodávány jako stavebnice - šikovný kutil montáž takového balkonu zvládne svépomocí. V případě složitější konstrukce společnost zajistí odborné poradenství a
služby truhlářů.
11.06.2014 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Vladeko spol. s.r.o.

    Vyrábíme zahradní nábytek, zahradní domky, chaty, ale i zastřešené zahradní pergoly, dřevěné masivní a dětská hřiště – veškeré výrobky ze dřeva pro dům i zahradu. Provádíme i montáže všech našich výrobků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444