Prvky ovládání elektroinstalace jako součást designu interiéru

Foto: ABB

Foto: ABB

Světelné spínače jsou obvykle detailem, jemuž nevěnujeme příliš mnoho pozornosti. Jsou ale součástí interiéru a jejich design se podílí na celkovém dojmu z místnosti. Vždyť dokonalost se skládá z maličkostí...

Společnost ABB Elektro-Praga nabízí kompletní sortiment elektroinstalačního materiálu, který je nejen funkční, ale může být i vysoce estetickým prvkem obytného interiéru. V portfoliu nabízených produktů české a německé výroby najdeme nejen světelné spínače, zásuvky, termostaty ale i celou řadu doplňků jako žaluziové nebo časové spínače, atd. Prostě cokoliv, co se týká ovládání elektroinstalace v domácnosti.

Elegantní klasika

V širokém výběru základních ovládacích prvků elektroinstalace nalezneme odpovídající styl k jakémukoliv designu interiéru. Elegancí a střídmostí se vyznačují např. řady Classic, Future linear a Tango. Svěží design v živých barvách nalezneme např. v sérii Swing a Element. Elektroinstalace v tomto provedení bude vhodným doplňkem nově zařizovaných domácností v duchu svěžího a mladého designu.

Interiér jako originál

Vypínače a zásuvky v provedení Impuls s vnitřním podsvícením jsou designově zajímavým počinem, který volá po umístění do moderního, originálního interiéru. Řady Exclusive, Solo a Solo carat se stanou součástí harmonického celku v reprezentativně pojatých místnostech, v nichž ještě umocní pocit luxusu.

Série ovládacích prvků elektroinstalace jsou nabízeny v různých barevných variantách tak, aby si skutečně každý zákazník mohl vybrat produkt podle svých představ a konkrétních požadavků na design daného interiéru.

Design ve jménu dřevěné klasiky

Jednou z novinek ABB Elektro-Praga jsou spínače a zásuvky Time arbo. Jsou doplněny dřevěným rámečkem, jež je opět nabízen v různých variantách a barvách. Tato řada je určena zejména interiérům, jimž vévodí dřevěný nábytek. Elegantní rámečky kolem spínačů a zásuvek zajistí přirozenou protiváhu k „chladnému“ materiálu elektroinstalace a dotvoří harmonický dojem z interiéru.

Originální spínače Neo

Vloni uvedlo ABB Elektro-Praga na trh sérii Neo. Jsou to ovládací prvky elektroinstalace v moderním designu. Výjimečné je provedení spínače – není celoplošný, jak jsme u vypínačů zvyklí, ale jedná se o tenký proužek s podsvětlením. Toto osvobození spínače z jeho tradiční formy otevírá nové možnosti designových řešení. Spínače Neo jsou nabízeny v provedeních s jednou či dvěma páčkami a v několika barevných variantách.

Spínače z designové řady Neo lze použít mj. také při komplexním řešení elektroinstalace objektu. Systém inteligentní elektroinstalace Ego-n je řešením pro ucelené ovládání techniky v domácnosti. Zahrnuje osvětlení, topení, bezpečnostní systém i ovládání elektrospotřebičů.

Swing L pro rekonstrukci panelových bytů

ABB Elektro-Praga vychází vstříc specifickým požadavkům zákazníků a nabízí i sérii koncipovanou přímo pro rekonstrukci elektroinstalace v bytech panelových domů ze 70. a 80. let. Řada Swing L je uzpůsobena rozměrům spínačů a zásuvek v té době používaných. Při rekonstrukci elektroinstalace tak nemusíme zasahovat do rozvodů elektrické sítě, ale jednoduše vyměníme jen samotné vypínače a zásuvky.

V nabídce ABB Elektro-Praga si vybere i nejnáročnější zákazník. Ať už je styl vašeho interiéru jakýkoliv, ovládací prvky elektroinstalace od ABB se stanou jeho vhodným doplňkem a plnohodnotným partnerem při utváření celkového vzhledu.

Další informace o produktech ABB Elektro-Praga naleznete na www.abb.cz nebo přímo v jedné z osmi poboček v České Republice (Brno, Praha, Ostrava, Jablonec n.Nisou, Trutnov, Plzeň, Most, Teplice).
13.05.2010 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444