Prosklené posuvné dveře do každého počasí

Když vlastníte zahradu, je škoda na ni z domu pořádně nevidět. Velké prosklené plochy otevírají uzavřený obytný prostor do venkovního prostředí, přinášejí světlo, slunce a oku poskytují uklidňující pohled do zeleně. V letních měsících pak není nic krásnějšího než lehce odsunout prosklené křídlo do strany a ocitnout se na terase.

Aby tato idyla byla dokonalá, je třeba zvolit ty správné dveře. Zdvižně posuvné dveře HS PORTAL v novém, vylepšeném provedení PROGRESSION PLUS od českého výrobce Slavona splňují veškeré požadavky.

Minimalistické šířky rámů v provedení PROGRESSION dopřejí nerušený výhled do venkovního okolí. Na fasádě domu se rámy zcela schovají za tepelnou izolací a dodávají domu moderní vzhled s bezrámovým zasklením.


Ani otevírání nebylo u mohutných posuvných dveří snadnější. Stačí otočit klikou, nebo zmáčknout tlačítko dálkového ovladače. Dveře se lehce nadzvednou a posunou se podél pevného křídla do strany. Posuvný mechanismus je elegantně vložen uvnitř křídla a snadno si poradí i s dlouhými, těžkými dveřmi. Decentní vzhled umocňuje nízký práh v téměř bezbariérovém provedení.

Jednu nevýhodu přeci jen zdvižně posuvné dveře mají, systém nebyl původně vyvinut pro chladné podnebí, proto se musel výrazně zdokonalit. Dnes již je v nabídce jak dřevěná varianta SOLID COMFORT, dřevohliníkové provedení a nově i zdvižně posuvné dveře HS PORTAL PROGRESSION PLUS, které vyhovují jak českému klimatu, tak i náročným požadavkům energeticky úsporných domů.

„Došlo k zesílení rámových profilů a celkovému zlepšení tepelně technických vlastností. Významným prvkem jsou „teplé“ prahy z kompozitního materiálu. Zdokonalilo se i kování a způsob utěsnění dveří. Dnes proto zdvižně posuvné dveře vynikají těsností a již neznamenají průvan ani větší úniky tepla,“ vysvětluje Zora Stupňánková ze společnosti Slavona.


Materiály, konstrukční řešení se stále vyvíjejí a nároky na tepelně-izolační vlastnosti zpřísňují. Od ledna 2016 proto na trhu přivítejme nové provedení ve variantě PROGRESSION PLUS, u kterého je konstrukce rámů doplněna materiály s velmi nízkou tepelnou vodivostí.

Dobrou těsnost zaručí jednokřídlové provedení (schema A), kdy je technicky možné opravdu kvalitně posuvné dveře utěsnit. Proto doporučujeme tuto bezproblémovou základní variantu nejen do pasivních domů, ale do všech staveb.
Více na www.slavona.cz
28.12.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444