Promosedia 2006

Top Ten 2005: židle BOOGIE, design - D.Rode. Foto: www.promosedia.it

Top Ten 2005: židle BOOGIE, design - D.Rode. Foto: www.promosedia.it

Už za měsíc ( 9.- 12. září) se v italském městě Udine uskuteční jubilejní 30. ročník mezinárodní výstavy židlí Promosedia 2006, která letos přichází se záměrem stát se jedinečným dostaveníčkem „made in Italy“, tedy představit v co nejúplnějším rozsahu to nejlepší z produkce  italských nábytkářů. Vedle významných mezinárodních značek půjde o produkci malých a středních výrobců, kteří tvoří základnu italského nábytkářského průmyslu i jeho dobrého jména.

Ačkoli je hlavním tématem této sebevědomě specializované výstavy vlastně jediný druh nábytku, bývá tu prezentován v takové rozmanitosti, že k nejsilnějším stránkám výstavy patří kromě kvality, také její obrovská pestrost.  Také letos slibují organizátoři bohatý výběr typů, stylů, modelů, tvarů i materiálů, který by měl uspokojit  i nejnáročnější odborníky. Židle všemožných účelů doplní nabídka nábytku, který k nim neodmyslitelně patří – stolů, příborníků, drobných bytových doplňků.


Výstava v Udine je pevně spojena s regionem Friuli Venezia Giulia, ve kterém toto město leží. V této oblasti nazývané del Triangolo della Sedia ( Trojúhelníkem židlí) působí několik stovek nábytkářských podniků, v nichž se vyrábí kolem 40 miliónů kusů židlí ročně, což představuje 50 procent evropské a 30 procent roční produkce židlí na celém světě.


Atraktivní událost ve světě nábytkového designu každoročně navštíví tisíce návštěvníků z desítek zemí, je místem setkání výrobců, obchodníků, architektů, designérů a odborníků z celého světa.  Pořádající společnost Promosedia u této příležitosti také každým rokem vyhlašuje několik soutěží. Vrcholem je soutěž  Top Ten, v níž  vybírá mezinárodní porota deset nejlepších židlí světa. Odborníci, kteří veletrh navštíví pak mezi nimi zvolí Židli roku.


Související stránky: www.promosedia.it

08.08.2006 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444