Proměna starého podkroví

Architekti z kanadského města Montréalu zrenkostruovali podkroví z roku 1880. Vznikl jednoduchý a vzdušný prostor.

Když si prohlédnete realizaci „Juliette aux Combles", jak ji nazvali architekti ze studia L. McComber ltée, nejprve si pomyslíte, kam zmizely barvy? Jedinou použitou barvou je totiž bílá.

Na dřevěných podlahách je zachována patina, kterou architekti zvýraznili bílou barvou. Hlavní akcent bytu tvoří výrazný kontrast bílé a dřeva. Zdi, natřené bílou barvou, vytvářejí velké abstraktní plochy, které společně s podlahou konstrastují s knihovnou, jednoduše vytvořenou dřevěnými policemi. Bílou barvu vybrali architekti zejména proto, aby zůstala zachována původní textura materiálů.

Bílé interiéry jsou velmi populární zejména u skandinávských designérů, na popularitě však získávají stále více. Vlastnosti bílé totiž architektům nahrávají. Bílá barva odráží světlo, rozzáří, odlehčí a zvětší prostor. Její obrovskou výhodou je rovněž snadné kombinování s dalšími barvami i materiály.
Místo: Plateau Mont-Royal in Montreal
Architekti: L. McComber ltée
30.07.2014 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444