Project & Property - známý časopis s novým jménem

Do rukou se zájemcům dostává červnové číslo časopisu Project & Property. Jedná se vlastně o první číslo, protože časopis do této doby vycházel pod jiným názvem. Zároveň se změnou názvu časopis rozšiřuje sféru svého zájmu o oblast bytové výstavby. O tom se můžete sami přesvědčit hned v prvním čísle.

V tomto čísle se dočtete, jaké stavební projekty chystá na svém území městská část Praha 7. Projekty zahrnují například novou sportovní halu Sparty, prodloužení metra trasy C, vybudování protipovodňové ochrany nebo stavba nové radnice. V článku Aukce = dražby se autoři snaží podrobněji představit problematiku dražeb nemovitostí. Počet dobrovolných i nedobrovolných dražeb stále přibývá a mohou se stát zajímavou investiční příležitostí.
V tomto čísle se dále můžete dozvědět zajímavé informace o rezidenčním komplexu Šaldova v bývalé průmyslové části Prahy 8 - Karlíně. Dalším polyfunkčním areálem s převažujícími rezidenčními prvky, o kterém se píše v červnovém vydání Project & Property, je Korunní Dvůr, který vzniká na místě bývalého královského pivovaru na pražských Vinohradech.
Zajímavým čtením je sonda do problematiky vlastnictví domů s bytovými jednotkami a jejich správa. Článek popisuje různé formy vlastnictví bytových domů od správy městských bytů, přes družstevní byty a privatizované bytové jednotky až po podílové domy, domy získané v restituci a domy postavené developerskými společnostmi.
04.07.2003 | Martin Vápeník

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444