Program pro zabudování elektroinstalace do nábytku...

...a tlačítkový stmívač s fázováním
Osvětlení a elektroinstalace tvoří neodmyslitelnou součást našeho interiérového bytí. Nepřehledná změť kabelů a žárovek volně se houpajících v prostoru nad hlavami však nejspíš nebude ideálem, ke kterému bychom chtěli směřovat. Jde nám přinejmenším o skloubení účelu s estetickým vyzněním a bezpečím, které je synonymem domova, ale není na škodu ani v pracovním prostředí.

Instalace do nábytku
Zajímavým detailem z oblasti elektroinstalace může být program Elso Pocket, jehož možnosti oceníme především při instalaci do nábytku, kuchyní, dřevěných nebo panelových zdí, případně do obytných vozů. Můžeme tak přivést elektroinstalaci tam, kde nám může bezpečně sloužit.

Kompaktní bezpečnost
Díky kompaktním rozměrům, elektrické bezpečnosti, atraktivním barvám a velkému počtu možných kombinací je tento program, jehož instalace je velmi jednoduchá, nejlépe využitelný především pro nové instalace.

Stavebnicová skupina
Komponenty řady Elso Pocket jsou vybavitelné stavebnicovou skupinou se světelným označením v 250 V~, nebo malonapěťovém provedení (12 až 24 V).

Přednosti programu
  • na dotyk bezpečné kryty připojovacích kontaktů
  • jednoduchá montáž díky kompaktním rozměrům programu
  • bezpečné elektrické připojení pomocí integrovaného odlehčení tahu
  • Elso Pocket lze instalovat svisle i vodorovně
  • osvětlitelné stavebnicovou skupinou světelného značení (250 V~ nebo 12 až 24 V malé napětí)
  • spínače a zásuvky jsou otočitelné v rozsahu 90°
  • spínače a zásuvky je možné kombinovat do dvojrámečků
  • druhy spínání: univerzální spínač, vypínač, sériový spínač a jednopólové tlačítko
  • barva šedá, červená a čistě bílá Tlačítkový stmívač Pomalu si zvykáme i na možnosti, které nás dříve od osvětlení očekávat ani nenapadlo. Plynulé stmívání (mnohdy s dálkovým ovládáním), volitelní intenzita světla, žárovky na povel. Společnost Elso vyvinula tlačítkový stmívač s fázováním 20 až 315 W k ovládání žárovek 230V halogenových žárovek a elektronických transformátorů, které jsou určeny pro stmívání stmívačem s fázováním.
  • Vhodný Stmívač je vhodný pro instalaci do krabic pod omítku a je vybaven elektronickou ochranou proti zkratu při přetížení. Zmíněná ochrana po vypnutí (přetížení) přístroje z bezpečnostních důvodů uvede krátkodobě přístroj mimo provoz. Po ochlazení se může přístroj opět normálně používat. Příčiny přetížení musí být odstraněny. Použitím principu fázování je možné stmívat připojené zatížení zcela nehlučně. Může být provozován neosvětleným tlačítkem přes vedlejší místo, stmívání je tak možné provádět z každého místa. Jeden stmívač na tři funkce Pomocí nastavitelného trimru je možné naprogramovat tyto funkce: 1. Normální funkce Při zapnutí je nastavena maximální jasnost. Při opakovaném stmívání se řídící směr zachová. Otočení směru stmívání Při zapnutí je nastavena maximální jasnost. Při opakovaném stmívání se řídící směr otočí. Funkce paměti Při zapnutí je nastavena jasnost, na kterou byl stmívač nastaven při vypnutí. Při opakovaném stmívání se řídící směr zachová. Technická data
  • Jmenovité napětí:
    230 V~ + 6 %/-10 % 50 Hz
  • Výkon:
    20 - 315 W
  • Pojistka:
    elektronická Nebezpečná poznámka Máme to nutkání nejspíš v generacemi "zlatých českých ručiček" rozprouděné krvi. Proto není ničím neobvyklím, že nás elektroinstalace v obytných objektech občas přitahují k laickým zásahům. Jedno zda při "projektování" či opravách, neboť v každém případě je na blízku nebezpečí, které se vždy úzce pojí k neodborné montáži, znalostmi nepodložených opravám a jiným riskantním exkurzům. Smutným důkazem může být skutečnost, že úrazy elektrickým proudem nejsou ničím neobvyklým a často končí i smrtí nebo požárem. Ale to jen tak na okraj jako malý dovětek. Jsme přece dospělí - víme, co máme dělat.
  • BYDLENÍ.CZ doporučuje

    • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

      Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

    • ROCKWOOL, a.s.

      ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

    • JMP - Studio zdravého spaní®

      Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

    • KORADO a.s.

      Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

    • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

      Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


    BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

    REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
    Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444