Procházka nejlepšími domy Ameriky

Kolekce vrcholných děl americké architektury v knize THE BEST OF AMERICAN HOUSES inspiruje a osvěží při letmém prolistování i při podrobném studiu. Monografie přináší 22 velmi rozmanitých řešení, kterým je společná harmonie s přírodou a zároveň využití nejmodernějších technologií.

Publikace uvádí díla devadesátých let minulého století architektů, designérů a architektoníckých ateliérů severní Ameriky. Na 215 stranách, plných barevných fotografií a ilustrací můžete nahlédnout nejen do interiérů, ale i do architektonických konceptů, souvisejících s představovanými stavbami. Autorem knihy je argentinský architekt César Carli. Luis J. Grossman v předmluvě přirovnává jeho přistup k studiu DNA. Stejně, jako studium deoxyribonukleonové kyseliny odhaluje informace o celé bytosti, je dům pro Césara Carliho obrazem stavu polečnosti, technologie a je projevem "kulturní zralosti" určitého místa a času.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Pokud hledáte projekt, který chcete rychle uskutečnit, sáhněte raději k některé z českých kolekcí projektů rodinných domů, pokud se však chcete odpoutat od konfekční každodennosti či podnikatelského baroka, je tato publikace příjemnou exkurzí do míst, kam se na návštěvu jinak patrně nedostanete.

Text je souběžně ve španělštině a v angličtině, knihu vydal ve svém nakladatelství Guillermo Raúl Klickowski v Madridu v roce 2000. Publikace stojí 1690,- Kč a v našem obchodě ji můžete získat s 3% slevou.
30.07.2003 | Svatava Morávková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444