Proč dát přednost luxusnímu povlečení?

Spánkem trávíme až třetinu života. Je to jen náš čas a záleží pouze na nás, jak jej využijeme. Dlouhý a vydatný spánek se odrazí na naší psychice i zdraví. Tak proč se odbývat? Díky kvalitní matraci, pohodlnému polštáři nebo příjemnému povlečení budete spát jako v bavlnce. A možná se pak konečně vyspíte dorůžova.

K důvodům, pro které si luxusní povlečení oblíbíte, patří především jeho vzhledová stabilita. Povlečení si i po několikanásobném vyprání zachovává svůj původní vzhled, stálost a brilantnost barev. Dále oceníte jeho velmi snadnou úpravu. Například povlečení typu jersey nemusíte žehlit. 


Představení nové kolekce luxusního povlečení Stella Ateliers

Kvalita ložního prádla je na prvním místě a právě jí bychom měli při výběru přisuzovat největší váhu. Povlečení však nechceme mít pouze kvalitní, ale také krásné. Barva, styl, potisk - to vše jsou další měřítka, podle kterých se rozhodujeme. Design je součástí moderní domácnosti, a proto i v ložnici chceme sladit interiér do posledního detailu. Společnost Stella Ateliers každý rok nabízí nové designy, ze kterých si vybere každý. K povlečení navíc nabízí také jednolícní úpletová prostěradla z česané bavlny, která barevně ladí k nabídce ložního prádla.

Proč je povlečení tak luxusní?
STELLA ATELIERS, s. r. o. používá k výrobě ložního prádla bavlněnou surovinu nejvyšší kvality dostupné na trhu. Je to dlouhovlákenná, ručně sbíraná bavlna s velmi nízkým procentem rostlinného znečištění. Při výrobě vlastní příze pro povlečení se v procesu česání, které je hlavním technologickým měřítkem výroby příze, uplatňuje princip tzv. super česané příze, která nemá více než 20 % výčesku skládajícího se z nezralých, polámaných, kratších a mechanicky poškozených vláken.

Povlečení z pravé egyptské bavlny
Takto připravená příze se dále zpracovává do tradičních saténových tkanin a jerseyových pletenin, ze kterých se vyrábí toto luxusní povlečení. Dodávaný tkaný satén 120g/m m2, pletený interlockový jersey 140g/m m2 (oboulícný úplet) se dále bělí, barví, tiskne a upravuje pod dohledem odborníků, kteří v každém stupni výroby kontrolují parametry určující spotřebitelské vlastnosti.

Povlečení Mako - Jersey 

Povlečení Mako - Jersey je vyrobeno jako oboulícný úplet vysoké gramáže a jeho úprava zaručuje vysokou jemnost. Tato látka patří k nejhebčím materiálům, které jsou vyrobeny z bavlny. Povlečení je prodyšné a velice dobře absorbuje vodu. Největší výhodou tohoto ložního prádla je jeho snadná údržba. Nevyžaduje žehlení a bez problémů jej lze sušit v sušičce. 
 
Jak probíhá výroba materiálu Mako - Jersey
Při výrobě látky Mako - Jersey se používá pletací stroj. Látka je pletená ze 100 % bavlny, pečlivě vybrané a kvalitní. Plete se do malých zrnitých oček. Tak jako vše, co je pletené, má i materiál Mako - Jersey rub i líc. Na rubu jsou drobná očka a na líci úzké svislé čárky vedle sebe.

Jaké vlastnosti má Mako-Jersey?
  • Látka je mnohem jemnější než tkaná bavlna.
  • Lze ji napnout až o 25 % své velikosti. To je výhodné zejména pro výrobu prostěradel, kdy tak v látce nemusí být velký obsah nepřírodních směsí.
  • Látka je velice savá a prodyšná.
  • Povlečení je výjimečně hebké, jemné a měkké.
  • Výborně reguluje teplo.
  • Nevyžaduje žehlení.
  • Má zapínání na praktický zip.
Jak pečovat o povlečení z Mako - Jersey
Péče o povlečení z látky Mako - Jersey je opravdu nenáročná. Není nutné ho žehlit a bez problémů se může sušit v sušičce. Jersey Stella Ateliers můžete prát až na 60°C a sušit na střední stupeň. Vždy se řiďte pokyny uvedenými na etiketě od výrobce.
 
Rada na závěr:
Každý nový výrobek a tedy i povlečení z Mako – Jersey se doporučuje po koupi nejdříve vyprat a to na maximální stupeň, který bude uvedený na etiketě. Doporučujeme prát na rub se zapnutým zipem.

Povlečení Mako - Satén

Luxusní povlečení z Mako - Saténu patří mezi ty nejjemnější materiály, které si můžete koupit. Jedná se o oboulícní úplet o vysoké gramáži. Toto povlečení se vyrábí ze 100 % čisté česané bavlny, která pochází z Egypta a je považována za nejkvalitnější bavlnu na světě. Ta prochází procesem mercerování.

Co je to mercerování?
Mercerace je proces, při kterém bavlněná vlákna získávají nádherný lesklý vzhled, zvyšuje se jejich pevnost a jemnost a také si mnohem lépe udrží svou barvu. Během procesu mercerace se látka ponoří do roztoku louhu sodného (musí být koncentrovaný). Vlákna poté nabobtnají a změní svůj tvar. Po této proceduře se výrazně zvýší pevnost materiálu a barvivo je pevně fixováno ve vláknech. Bavlna se tak stává velice podobnou hedvábí s úžasnými vlastnostmi kvality i vzhledu.


Vlastnosti povlečení z Mako - Saténu
Povlečení z Mako - Saténu je pevné a jemné, tkaniny velice kvalitní a stálé. Vydrží vám opravdu dlouho a stále bude vypadat jako nové. Látka se přizpůsobí každému ročnímu období. V létě příjemně chladí a v zimě naopak hřeje. Navíc dobře odvádí vlhkost. Toto povlečení se často vyrábí s nežehlivou úpravou.

Praktické rady: péče o materiál Mako - Satén
I o povlečení z materiálu Mako - Satén je dobré patřičně pečovat. U všech materiálů byste neměli používat příliš mnoho prášku na praní. Stačí asi tak třetina toho, co používáte obvykle. Program je vhodný s alespoň pětinásobným mácháním, a pokud výrobce neurčí jinak, je možné použít i aviváž.
21.01.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Povlečení Stella Ateliers s.r.o.

    Každý z nás stráví téměř třetinu života v posteli. Dopřejte si k zaslouženému odpočinku luxusní povlečení, které je vyrobeno z bavlněné suroviny té nejvyšší kvality dostupné na trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444