Proč Lightway světlovody opravdu fungují?

Také na sobě pozorujete, že se vám na jaře hned zlepší nálada? Důvod je prostý. Po krátkých zimních dnech se nám dostává stále více denního světla, které má dobrý vliv na naši psychiku a celkové zdraví. Nyní si můžete pustit dostatek denního světla i domů.

V uzavřených budovách s umělým osvícením trávíme mnoho času a není výjimkou, že na sobě často pozorujeme pálení očí a únavu. Stačilo by místnosti osvítit přirozeným denním světlem. Řešení je přitom jednoduché. Světlovod dokáže přivést dostatek zdravého denního světla ze střechy nebo fasády budovy i do takových místností, kde nejsou okna nebo světlíky.

„Jako děti jsme na sluníčku odrážely zrcátkem prasátka. Jako dospělí dnes dokážeme přivést slunce do tmavých prostor kdekoliv v domě."


V čem se světlovody Lightway odlišují od ostatních?

Světlovod Lightway skrz skleněnou kopuli sbírá ze střechy sluneční paprsky, odkud je posílá do světelného potrubí, a to i při zatažené obloze. Kopule je vyrobena z křišťálu, což je podstatný rozdíl od ostatních levnějších světlovodů z plastu. Proč křišťál a ne plast?Skleněná kopule je odolná proti stárnutí, i když na ni působí intenzivní UV záření. Plast snadno podléhá opotřebení polétavým prachem a znečištěním smogem, toho se u křišťálu bát nemusíte. 

Uvnitř světelného potrubí Lightway proudí sluneční světlo stejně jako voda. Umístěná zrcadla jsou mimořádně výkonná se skvělou odrazivostí vnitřního povrchu díky užití pravého stříbra a oxidu křemíku. Zrcadla mohou být i z leštěného hliníku nebo zrcadlové fólie nalepené uvnitř potrubí, oba tyto materiály ale nemají dostatečnou svítivost ani životnost. Navíc je na Lightway potrubí záruka 25 let.

Blue Performance Technologie v zimě zabraňuje únikům tepla podél konstrukce, v létě naopak brání nadměrnému horku. Zvolíte-li řešení od Lightway, nebude vám vytékat sražená voda na podlahu při každé změně teplot, a kazit tak radost ze slunečních paprsků. Pro technické nadšence uvádíme změřenou hodnotu tepelného odporu U 0,4 W/m.K. Blue Performance Technologie je patentována.


Připomeňte si, jak jsme si povídali s panem Jakubem Brandalíkem, specialistou na světlovody:


18.02.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444