Pro teplo domova je potřeba dobrý komín

S rostoucími cenami energií začíná být jisté, že po období velkého nadšení pro elektrické přímotopy a levné vytápění plynem, přichází opět doba, kdy pro vytápění bude rozhodujícím faktorem dobrý komín schopný odvádět spaliny bez ohledu na druh paliva.

Napojení komínového systému Schiedel ABSOLUT

Nová koncepce, nové materiály, nové možnosti


Na veletrhu FOR ARCH v září získal GRAND PRIX, na veletrhu AQUATHERM v listopadu Zlatou medaili za nejlepší exponát. Komínový systém Schiedel ABSOLUT poskytuje uživateli naprostou volnost při volbě a výběru optimálního způsobu vytápění i při volbě spotřebiče, tedy kotle, kamen, krbu anebo jejich kombinace, a to až do konce fáze hrubé stavby.

Univerzální komínový systém pro všechny druhy paliv


Jde o dvousložkový komínový systém s integrovanou tepelnou izolací v komínové tvárnici a tenkostěnnou keramickou vložkou, vhodný pro použití prakticky  u všech spotřebičů na plynná, kapalná a tuhá paliva. Zcela nová komínová tvárnice se speciální integrovanou tepelnou izolací z pěnového betonu je použitelná pro čtyři různé průměry vložky. To přináší řadu výhod; mimo jiné i zjednodušení projektové přípravy, dopravy i montáže systému v domě. Komínový průduch i víceúčelová šachta jsou opatřeny tepelnou izolací. Použitá sendvičová konstrukce tvárnice proto nevyžaduje většinou další dodatečnou izolaci. Speciální spojení keramických vložek zajišťuje absolutní těsnost a bezpečný provoz celého systému.

 

Profilovaná tenkostěnná keramická vložka, která byla v systému Schiedel ABSOLUT použita, je vysoce odolná vůči teplotním změnám; bezpečně a spolehlivě ale odolává také působení vlhkosti, kyselin a korozi.

 

Krátká doba stavby

 

Oproti klasickým třísložkovým komínům, které se vyznačují rychlou montáží, systém Schiedel ABSOLUT dobu stavby  ještě více zkracuje.  Přesné tvárnice se zabroušenými plochami, speciální integrovaná tepelná izolace (odpadá vkládání izolačních rohoží), délka keramické vložky 1,33 m, dokonalá logistika totiž snižují časovou náročnost montáže komína na minimum.
 
Komínový systém Schiedel ABSOLUT je logickým pokračováním dlouhodobé firemní filozofie vytváření a zdokonalování moderní koncepce vytápění v rodinných domech. Tato koncepce je založena na zajištění bezpečného a spolehlivého odvodu a rozptylu spalin za všech provozních podmínek. Bez ohledu na to, zda jde o plynná, kapalná či tuhá paliva. Proto například je možné ve dvouprůduchovém provedení s víceúčelovou šachtou připojení libovolného kotle na plyn nebo LTO v kombinaci například s krbovými kamny. Dokonale tepelně izolovaná tvárnice pak předurčuje tento systém i pro použití v  nízkoenergetických nebo pasivních domech.

28.03.2006 | tz
  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444