Pro stavby a renovace II.

Ještě po celý tento víkend je pražský veletržní areál v Letňanech zadán pro bydlení, stavění, renovace a další související témata. Souběžně s veletrhem NOVÝ BYT A DŮM zde probíhá také 1. mezinárodní veletrh racionálního a komfortního vytápění MODERNÍ VYTÁPĚNÍ, 2. veletrh zpracování dřeva, strojů, nářadí, materiálů a komponentů pro truhláře FORTEL a letos poprvé také samostatný mezinárodní veletrh DŘEVOSTAVBY 2006 věnovaný dřevěným stavbám a konstrukcím.

Použití dřeva jako stavebního materiálu má u nás prastarou tradici. V minulosti na našem území vznikaly ze dřeva stavby pro nejrůznější účely. Z minulého a předminulého století zůstala ostatně zachována řada skvostů lidové architektury, z nichž některé dodnes slouží bydlení.  Jedním z cílů, které si oraginzátoři veletrhu Dřevostavby vytyčili, je upozornit na nové architektonické možnosti i na moderní způsoby práce se dřevem ve stavebnictví.  Představují se zde stavební firmy, architektonické kanceláře i výrobci dřevěných stavebních prvků. K doprovodnému programu veletrhu patří  řada zajímavých přednášek přístupných všem zájemcům o stavění ze dřeva. 


   

 

Dřevostavby nejsou žádným přežitkem ani dnes. Mohou fungovat jako velmi zdravé, prodyšné a dobře tepelně izolované budovy. K jejich výhodám patří krátká doba výstavby, fakt, že jsou po dokončení rychle schopny užívání a jejich konstrukce zabírají minimální plochu. 


    

Lesy tvoří v současnosti 33,5 % z celkové rozlohy České republiky a toto číslo se

stále zvětšuje. V porovnání s jinými podobně lesnatými zeměmi je však u nás podíl staveb na bázi dřeva minimální - jen 1 %. V Německu to je 7 % (ale například v Bavorsku dokonce 70 %), v Rakousku a Švýcarsku 10 %, ve Skotsku 50 %, v severských zemích přes 60 %.

 

  

 

 


 

18.03.2006 | redakce Bydlení.cz
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444