Pro pěstování a rychlení zeleniny nemusíte kupovat obrovský skleník

Skleník LIMES SP 5

Skleník LIMES SP 5

Chcete pěstovat na své zahradě vlastní zeleninu, ale jste si vědomi, že na otevřené záhony působí ostré slunce, déšť a později i škůdci? Možná vás jako první možnost napadne skleník. Pokud však máte v plánu pěstovat jen nižší druhy zeleniny, bylo by pořizování velkého skleníku zbytečné. Skleníky zabírají více místa, potřebují složitější údržbu a jsou dražší. Na pěstování menší zeleniny se dají pořídit i efektivnější výrobky.

Kde pěstovat drobnou zeleninu?

Představme si produkty, které slouží pro pěstování drobnější zeleniny. Konkrétně se jedná o pařeništěa foliové kryty. Oba druhy jsou pro menší zeleninu přímo konstruované. Zeptali jsme se odborníků ze společnosti Limes, která je specialistou na výrobu skleníků a dalších konstrukcí pro pěstování a výsadbu, aby nám úařeniště a foliové kryty představili.

Limes pařeniště SP 3, SP 4, a SP 5

V této kategorii apřeniště jsou nabízeny hned 3 modely. Jedná se o pařeniště SP 3, SP 4, a SP 5. Konstrukce těchto pařenišť je zhotovena z žárově zinkovaného plechu a výplň je řešena komůrkovým polykarbonátem o síle 4 mm. Díky tomu jsou lehké a dají se přesouvat z místa na místo. Vrchní část se dá skládat do stříšky, čímž je zajištěno snadné a dostatečné větrání.

Model SP 3 má podsadu z pozinkovaného plechu a je vhodný zejména na nízkou zeleninu jako jsou 
saláty, ředkvičky atd. Pařeniště SP 4 a SP 5 jsou vysoká téměř 60 cm. Díky bočním výplním z polykarbonátu se světlo dostává k rostlinám ze všech stran a to umožňuje v pařeništi pěstovat i vyšší zeleninu. Pařeniště SP 5 je oproti předcházejícímu modelu větší téměř dvojnásobně a jsme tedy schopni vypěstovat mnohem více zeleniny. Všechny tři modely jsou ideální volbou pro jarní rychlení zeleniny a jako ochrana před vnějšími vlivy, později během roku.

Limes foliový kryt FKA+P 

Jaký je rozdíl mezi pařeništěm a foliovým krytem? Foliový kryt FKA+P není zasklíván výplní, ale kvalitní kašírovanou folií pro velká pařeniště. Konstrukci podsady tvoří 1,5 mm pozinkovaný plech a samotná podsada z 1 mm plechu. Vrchní část se dá ručně odklápět a zajistit při otevřeném stavu.

Nově také společnost Limes Litomyšl nabízí menší pařeniště F3Z a F3B z trubkových pozinkovaných profilů a kvalitní fólie.
Foliový kryt FKA+P

Detailní informace o výrobcích můžete najít na www.limes.cz.
28.01.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444