Pro dokonalé stěny a strop

Foto: BYDLENÍ.CZ

Foto: BYDLENÍ.CZ

Připravujete se vymalovat byt a dělají vám starosti nepěkné praskliny v omítce na stěnách a na stropě? Je pravda, že po vymalování by mohly prosvítat nebo způsobit praskliny i na novém malířském nátěru a znehodnotit tak práci, na jejíž výsledek jste se těšili. Takovému problému lze předejít použitím vhodné malířské stěrky, jejíž pomocí lze povrch stěn srovnat a vyhladit.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Foto: BYDLENÍ.CZ

Velmi oblíbená je v současné době stěrková hmota Devoskyt od firmy AAA barvy Praha, která slouží jako náhrada tenkovrstvých štuků. Je určena k povrchovým úpravám stěn a stropů a vyrovnání veškerých nerovností v interiérech. Výhodou je, že je připravena k okamžitému použití. Devoskyt je vytvořen na bázi kopolymerní vinylové disperze s jemně mletým vápencem jako plnivem a je vynikajícím podkladem pro malování, tapetování a další dekorační techniky. Vhodná je na omítky, beton, sádrokarton, dřevotřísku, pórobeton, Siporex, Ytong a jiné savé podklady.

Stěrková hmota Devoskyt se nanáší ocelovými hladítky nebo stříkacím zařízením podle potřeby v několika vrstvách do síly cca 3 mm. Pro dobré vyrovnání podkladu doporučuje výrobce raději více slabších vrstev. Před úplným zaschnutím lze povrchové nerovnosti vzniklé při stěrkování vyhladit navlhčenou houbou.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Výrobce rovněž doporučuje použít stěrku ve spojení s fixační síťovinou Mikros 3A, což je obdoba perlinky. Snížíte tak spotřebu Devoskytu a značně zamezíte možnému vzniku mikrotrhlin. Vznikne tzv. „ škrábatelný povrch“. Tento systém se s úspěchem využívá v zahraničí na stěnách a stropech, a to i na sádrokartonech. Doporučuje se rovněž přetírat barvou Plus 3A nebo Extra 3A se zvýšenou bělostí. Pro omyvatelný povrch je vhodný Vinyl Matt nebo ještě odolnější Dulux Q.D.Eggshel a Sterishield.
06.03.2008 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444