Přitažlivost mladého designu

Porcelán OKA-MIH

Porcelán OKA-MIH

Studentský design je už po několik let výrazným obohacením nekomerční části Mobitexu a přehlídka nápadů studentů středních a vysokých škol zaměřených na design přitahuje taky pozornost návštěvníků. Je patrné, že úroveň těchto škol se postupně zvyšuje, vysoká kvalita mnoha z desítek představovaných exponátů je nesporná a netýká se jen těch, které získaly některé z ocenění.

Lampa Wireless

Porcelán OKA-MIH

Studentské práce, z nichž mnohé osvěží oči i mysl, najdete v pavilonu A1. Tady si můžete prohlédnout např. porcelánovou jídelní soupravu OKA-MIH za kterou její tvůrce Milan Hanko z VŠUP Praha získal v sekci studentských prací (v kategorii progresivní design) hlavní cenu, i návrh lampy Wireless Ondřeje Václavíka ze zlínské katedry VŠUP Praha, který získal na Mobitexu hlavní cenu v kategorii progresivní technologie/materiál.

Odvraťme se teď na chvíli zcela od závratných technologií moderního světa. V malé fotogalerii teď představíme trochu jinou podobou mladého designu, a to protřednictvím měkkého světa bytových textilií. Práce studentek Střední umělecké školy textilních řemesel v Praze jsou inspirované tradičními řemesly a využívají jejich techniku. Autorky v nich hledají možnosti jak vytvářet drobné užitné předměty pro stolování, v nichž by se v přívětivé harmonii setkávala tradice s moderním pojetím.


   

17.03.2007

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444