Příručka pro projektanty a stavitele

Příručku vyhodnocení typických tepelných mostů s podtitulem Tepelnětechnické vlastnosti konstrukcí z komplexního cihelného systému HELUZ připravila pro projektanty a stavitele společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Publikace určená zejména odborné veřejnosti vyšla ve spolupráci s Energy Consulting, o.s., v dubnu tohoto roku, kdy také byla představena návštěvníkům nedávných Stavebních veletrhů v Brně.

Příručka obsahuje 45 druhů detailů pro různé varianty obvodového zdiva z cihelného systému HELUZ řešených s ohledem na minimalizaci tepelných mostů. U všech 310 variant je spočítán tepelný tok a povrchová teplota. Detaily jsou schematicky zakresleny, průběh teploty konstrukcí je znázorněn graficky a tepelnětechnické parametry jsou shrnuty v tabulce.

Zájem o problematiku tepelněizolačních parametrů staveb vzrůstá mezi odbornou i laickou veřejností také z důvodu povinnosti vyhotovení energetického průkazu budov, která platí od počátku roku 2009. V současné době se na provoz budov využívá cca 40 % veškeré spotřebované energie. Řešení, jak tuto hodnotu v zájmu ochrany životního prostředí a zachování energetických zdrojů planety snížit, je ve výstavbě nízkoenergetických a pasivních domů. Příručka nabízí optimalizované stavební detaily v systému HELUZ pro výstavbu těchto objektů.

Stotřicetistránková publikace je svým obsahem a rozsahem první svého druhu v České republice. Existuje také její elektronická verze na CD, která navíc obsahuje detaily zpracované ve formátu DWG pro použití v projektantské praxi. Cena tištěné příručky je 190 Kč a v elektronické podobě 90 Kč. Komplet je nabízen za zvýhodněnou cenu 250 Kč. Kontakty pro objednání příručky jsou k dispozici na stránkách www.heluz.cz.
11.05.2009

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444