Přírodní materiály v elektroinstalaci

Dřevo je materiál, který provází lidstvo od nepaměti. Je hezké, příjemné, snadno se opracovává a hodí se k nejrůznějším účelům. Používá se i v oblasti pro člověka zcela zásadní, v oblasti bydlení. Ať již pro výrobu nábytku nebo různých doplňků, vždy svým charakterem dovede pozvednout interiér a navodit tak příjemnou atmosféru.

Použití dřeva v bydlení může být jak symbolem luxusu a důrazu na kvalitu, tak i vyjádřením vztahu k přírodě a přírodním materiálům. Tento trend se plně uplatňuje i ve vybavení interiérů, které tvoří mnoho součástí včetně spínačů a zásuvek.


Právě pro souznění přírodního trendu s technikou uvedla společnost ABB na trh designovou řadu Time® Arbo s dřevěnými rámečky.

Rámečky Time® Arbo mají jednoduchý tvar, který dává vyniknout barvě a kresbě dřeva, a jsou vyráběny až 4-násobné pro vodorovnou montáž a až 3-násobné pro svislou montáž.

V nabídce jsou čtyři odstíny – přírodní buk, olše, třešeň a mahagon, přičemž povrchová úprava dřeva umožňuje bezpečné používání v elektroinstalace s ohledem na normy o hořlavosti. Rámečky se kombinují s kryty v metalických barvách – starostříbrné, titanové a antracitové. Tato volba není náhodná. Barva spínačů a zásuvek se převážně ladí zejména s barvou zárubní, dveřního kování, spotřebičů v kuchyni apod.

Přístrojové vybavení řady Time® Arbo poskytuje širokou funkčnost celé elektroinstalace – od spínačů, zásuvek, přístrojů sdělovací techniky, přes stmívače pro ovládání osvětlení včetně dálkového a RF (radiofrekvenčního) ovládání, po žaluziové spínače pro rolety i žaluzie. Samozřejmostí jsou automatické snímače pohybu a termostaty pro ovládání vytápění. V designu Time® Arbo můžete také poslouchat rádio kdekoli v domě díky systému AudioWorld nebo si zrealizovat inteligentní systém elektroinstalace Ego-n®. Více o Time® Arbo a dalších výrobcích pro komfortní, účelnou a krásnou elektroinstalaci můžete nalézt na www.abb-epj.cz.
17.06.2009 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444