Připravuje se FORARCH 2005

Na termín od 20. do 24. září připravuje společnost ABF již tradičně netrpělivě očekávanou událost v oboru stavebnictví - Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH 2005. Také letošní šestnácý ročník této akce se uskuteční v Pražském veletržním areálu Letňany.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

K pravidelným vystavovatelům patří dodavatel centrálních vysavačů BEAM

Za dobu své existence se veletrh vyprofiloval v komplexní přehlídku všech stavebních oblastí i oborů přímo souvisejících, je charakterizován silnou mezinárodní účastí, maximálně širokou prezentací tuzemských firem a podniků a neutuchajícím zájmem návštěvníků z řad odborníků i laické veřejnosti. Návštěvníci již předem vědí, že zde s největší pravděpodobností najdou vše co hledají. Díky množství vystavovatelů se mohou nechat inspirovat a mohou i dobře srovnávat. Vystavovatelé pak využívají solidní platformy tohoto veletrhu nejen pro propagaci svého sortimentu či prezentaci produktů, ale zároveň zde mají možnost navazovat nové obchodní kontakty a srovnávat svoji nabídku s konkurencí.

Záběr z loňského ročníku soutěže SUSO

Odborný doprovodný program

Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH každoročně provází řada soutěží a odborných doprovodných programů. Největší a mediálně nejznámější jsou nepochybně celostátní soutěže STAVBA ROKU a DOPRAVNÍ STAVBA ROKU. Z dalších zmiňme ještě alespoň Soutěž učňů stavebních oborů (SUSO), soutěže Energetický projekt a Zlatá pečeť, Salón inovací a investic, 12. Fórum „Investiční příležitosti“, nebo tradiční odlehčení odborných akcí – výstavu kresleného humoru Fór pro FOR. 

Stavba roku
Letos je to již potřinácté, co se nejlepší stavby realizované na území České republiky za uplynulý rok ucházejí o prestižní cenu Stavba roku.
Statut soutěže i podmínky pro prezentované stavby jsou od počátku soutěže zaměřeny především na nejlepší stavební realizace, bez rozlišení kategorií dle finančního objemu nebo druhu stavby. Podmínky, které sleduje hodnotitelská porota složená z našich předních odborníků, jsou tradičně zaměřeny na kvalitu dokončených prací, vhodnost architektonického řešení a jeho zvládnutí dodavatelem stavby, spokojenost investora a uživatelů stavby.

Do soutěže mohou být přihlášena stavební díla ze všech oborů dokončená a uvedená do provozu nebo zkolaudovaná v období od června předcházejícího roku do května roku 2005.

Prestižní titul Stavba roku je každoročně udělován pěti stavbám, bez rozlišení pořadí, jako ohodnocení komplexní kvality dokončeného stavebního díla. Každá z oceněných staveb se pak může pyšnit mosaznou plaketou umístěnou na čelním místě její fasády. Dvanáct let existence soutěže představilo přes pět set posuzovaných staveb a více něž pět desítek staveb nese titul Stavby roku. 

Jedna ze Staveb roku 2004 - obchodně-provozní komplex Jihomoravské plynárenské

Energetický projekt

Soutěž Energetický projekt si klade za cíl ocenit takové projekty, stavby a energetické systémy, které díky použití nejnovějších stavebních materiálů a konstrukcí vedou k minimální spotřebě energie a tím přispívají ke zdravému životnímu prostředí v ekonomicky reálných souvislostech. Do soutěže, která byla v letošním roce již mezi doprovodnými programy veletrhu ECO CITY, je možné přihlašovat projekty a již dokončené investiční akce ve třech kategoriích:
- Nízkoenergetické budovy pro bydlení, školství, zdravotnictví, sociální péči, kulturní a administrativní činnosti
- Snížení energetické náročnosti v průmyslu zavedením inovativních postupů, technologií, materiálů nebo modernizací stávajícího energetického hospodářství
- Energeticky efektivní územní systém.

 

Zlatá pečeť FOR ARCHu – příležitost pro vydavatele odborné literatury

Doprovodnou akcí mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH bude již pošesté veřejná neanonymní soutěž ZLATÁ PEČEŤ. Pořadatel soutěže, ABF, a.s. - Nakladatelství ARCH, se každoročně snaží odborníkům, ale i dalším zájemcům z řad široké veřejnosti představit nejzajímavější publikace z oboru urbanismu, architektury, stavitelství, bydlení a interiéru. Kritéria pro hodnocení publikací jsou široká. Patří k nim jak výběr tématu, užitečnost a přínos oboru, tak kvalita redakčního, grafického a knihařského zpracování. Nezanedbatelným momentem při hodnocení je i počet vydaných výtisků a cena publikace, nebo její dostupnost pro širší okruh uživatelů.

 

16.06.2005 | tz
  • ABF, a.s.

    Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory veletrhů v České republice. Ve své hlavní oblasti podnikání, kterou je pořádání téměř čtyř desítek veletrhů ročně, zaujímá ABF, a.s. 1. místo v Praze a 2. místo v České republice. 


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444