Přímočarost kontrastu v mezonetovém bytě

Mladá žena si koupila nový podkrovní mezonetový byt, vybudovaný na prestižní adrese v půdní nástavbě starého činžovního domu v centru Brna. Sama majitelka měla základní představu o bydlení v moderních a jednoduchých liniích, ale s vytvořením projektu interiéru o celkové ploše bezmála 100 m2 se raději obrátila na projektanta Ing. Michala Indru ze společnosti ACER INTERIER s.r.o.

Podle základního zadání, moderního bydlení pro dvě dospělé osoby, vypracoval projektant koncept interiéru v dubové dýze mořené dočerna spolu s kontrastem hladkých ploch v odstínu slonové kosti. Interiér v moderním stylu doplnil bíle lakovaný skleněný obklad a čiré sklo. Veškerou výrobu nechala majitelka na stejné firmě, se kterou již měla zkušenost z minulosti, když rekonstruovala dřívější byt. Opakovaná spolupráce od začátku čerpala z mnoha výhod pro obě strany a navázala na ověřenou a vstřícnou komunikaci.

Zhotovitel se více jak deset let specializuje na vytváření osobitých interiérů z ušlechtilých materiálů a každému interiéru se snaží vtisknout jeho jedinečnost. Tentokrát koncept kontrastu firma rozpracovala v několika variantách a majitelce nabídla několik vybraných vzorků z vlastní dýhárny. Pro jednoduchost kresby majitelka zvolila rovnoletou dubovou dýhu, kterou kvůli dodržení maximálního efektu s krémovými plochami firma dotvořila tmavým mořením.
Sklo pro optické odlehčení
Ve spodním podlaží mezonetového bytu byly postupně realizovány vstupní skleněné dveře nestandardně vysoké až ke stropu ve výšce 2,5 m, bílým sklem obložený vstup a schodiště, čistě bílá koupelna, pracovna a technická místnost. Dominantou přízemí je betonový monolit schodiště obložený tmavě mořenou dubovou dýhou. V horním podlaží bytu se nachází centrální pobytová zóna tvořená kuchyní, jídelní a odpočinkovou částí.

Celý tento prostor byl zpracován v daném kontrastním konceptu. Výrobce vytvořil neobvyklou kuchyňskou linku, částečně vestavěnou do sníženého půdního prostoru, částečně v prostoru levitující. Dojem vznášejícího se nábytku má na svědomí skleněná podpěrná část, která nahradila chybějící ukotvení rohu sestavy k zemi. Toto řešení firma nabídla pro optické odlehčení a majitelka nadšeně souhlasila.

bydlinek
Proč zvolit dřevěnou dýhu?
Použití přírodních materiálů, tedy i dřevěné dýhy, vypovídá o vkusu majitele, interiér změkčuje a zútulňuje. Vhodně zvolený lak navíc umí dýhu zvýraznit a interiér se stává originálním. Kromě estetického hlediska má dřevěná dýha další přednosti. Oproti masivu zajišťuje tvarovou stálost a je levnější. Oproti imitacím nabízí nesrovnatelnou kvalitu, zvýšení užitné hodnoty a zdravotní nezávadnost. 

V kuchyňském koutu dále zaujme víceúčelový solitér, který ze dvou stran slouží jako úložný prostor pro kuchyňské spotřebiče a z boční strany nabízí vestavěnou domácí knihovničku. Majitelka si přála klimatizační závěsnou jednotku a pro nenarušení dojmu z interiéru firma navrhla speciální skříňku s otvory, do které klimatizaci umístila. Horní podlaží doplňuje samostatná ložnice, kam firma dodala dýhovanou postel, šatní skříně a obložkové dveře.
Majitelka na závěr realizace ocenila komplexní přístup firmy, která se postarala nejen o návrh a realizaci interiéru, ale také o koordinaci úprav elektroinstalace, vzduchotechniky, podlah a výmalby.
 
Informace o realizaci: 
Lokace: mezonetový byt v Brně
Návrh a realizace interiéru: ACER INTERIER s.r.o.
Velikost bytu: cca 100m2
Dominantní použité materiály: dýha dubová rovnoletá mořená dočerna v kombinaci s krémovými plochami, skleněný lakovaný obklad
25.04.2014

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444