Příjemné bydlení pro mnoho generací?

Dům z POROTHERMU! Rozhodli jste se pro bydlení ve vlastním rodinném domě a chcete mít opravdu zdravý domov? Už jste si skutečně dost "užili" suchého panelákového vzduchu? Prostě toužíte po bydlení, kde se budete cítit dobře? Máte rádi teplo a přitom nechcete platit astronomické částky za vytápění, zvláště když ceny energií neustále stoupají? Pak je pro vás ideálním stavebním materiálem pálený cihlový blok POROTHERM.

Pálenou cihlu znali lidé už před pěti tisíci lety. Díky svým vlastnostem zůstala nejoblíbenějším stavebním materiálem dodnes. I ona se však měnila. Procházela mnoha vylepšeními, aby mohla poskytovat skutečně jen ty nejlepší užitné vlastnosti. Dnes ji však v popularitě v zájmu urychlení a zjednodušení výstavby předstihl cihelný blok. Nejznámější značkou na trhu je POROTHERM. V čem tkví jeho přednosti? Nabízí kombinaci důležitých a užitečných vlastností – tepelného odporu, akumulačních schopností, zdravotní nezávadnosti, difuzních vlastností, trvanlivosti, kompletního systému a flexibility zdicích prvků a v neposlední řadě i zvukově izolačních vlastností.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Kvalitní bydlení, zdravý domov
První a jasně viditelnou výhodou práce s POROTHERMEM je jednoduché a rychlé zdění. Spojení pero a drážka (P+D) umožňuje zdění bez malty ve svislých spárách, což výstavbu výrazně urychluje a zlevňuje při současném zlepšení tepelně technických parametrů.
Všechny prvky systému POROTHERM vynikají vysokými hodnotami tepelného odporu, a tak účinně zabraňují únikům tepla zdmi. V domech postavených z tohoto materiálu se díky schopnosti akumulovat teplo udržuje rovnoměrné a příjemné klima a uživatelé se nemusí obávat přehřátí prostor v létě a rychlého ochlazování v zimě. Difuzní schopnosti cihelných bloků zajišťují optimální vlhkost - dokáží propouštět přebytečné vodní páry ven a dodávat je v případě potřeby zpět do místnosti. Právě tato schopnost páleného zdiva zmírňuje dýchací potíže a zamezuje kondenzaci vody a vzniku hnilob a plísní. Vynikající zvukově izolační vlastnosti zaručují klid v obytných prostorách.

POROTHERM - jeden materiál pro celou stavbu
Sortiment výrobků Porotherm zahrnuje bloky pro vnější - tepelně izolační zdivo, cihelné bloky pro vnitřní nosné zdivo, cihelné bloky pro příčkové zdivo, tři druhy keramických překladů a stropní systém pro světlé rozpětí až do 800 cm.
Škála základního zdiva je rozšířena o tvarovky se zajímavými vlastnostmi nebo o doplňky, které nabízejí úsporu materiálu, protože klasické bloky už není nutné půlit či jinak dělit a nevznikají tak zbytečné ztráty.
K vyřešení potíží s atypickými výškami zdiva mimo obvyklý násobek běžného modulu 250 mm slouží cihelné bloky tzv. nízkého řezu POROTHERM 44 N P+D, POROTHERM 40 N P+D a POROTHERM 36,5 N P+D (pro obvodové zdivo), pro vnitřní nosné zdivo a nadezdívání plochých překladů POROTHERM odpovídají bloky POROTHERM 30/24 N. Akustické cihly plně odpovídají požadavkům na zvukovou neprůzvučnost zdiva a v sortimentu společnosti Wienerberger je možno sáhnout po mnoha blocích typu POROTHERM AKU, přičemž mezi poslední novinky patří bloky POROTHERM 30-20 AKU P+D a POROTHERM 17,5 AKU, které jsou vhodné pro mezibytové stěny například rodinných dvojdomků.

Cihla Super-Izolant nebo cihla broušená?
Velmi podstatným argumentem pro výběr stavebního materiálu je i úspora energií. Tomu odpovídají bloky POROTHERM 44 Si (Super-Izolant) a POROTHERM 40 Si. Oba typy cihel včetně doplňků - cihel polovičních, rohových a koncových - nabízejí špičkové hodnoty tepelného odporu při zachování všech ostatních důležitých parametrů jako akumulace, difuzní odpor a pevnost. Při využití doplňků uvedených formátů ve zdivu kolem oken - v ostění či parapetu - lze eliminovat vznik lineárních tepelných mostů a tím i nežádoucího rosení a plesnivění míst kolem oken.

Absolutní novinkou v sortimentu zdicích materiálů na českém trhu jsou broušené cihly POROTHERM 38 CB, POROTHERM 25 CB a POROTHERM 12 CB. Cihly broušené jsou určeny pro všechny typy zděných staveb a jsou zabroušeny na výšku 249 mm, přičemž tato úprava umožňuje provádět ložné spáry o tloušťce pouhý 1 mm. Oproti nebroušeným blokům zaručuje uvedené řešení snížení pracnosti zdění až o 25 %, úsporu zdicí malty o 84 %, zásadní snížení technologické vlhkosti vnesené do stěny při zdění a následné rychlejší vysychání zdiva, odstranění dílčích tepelných mostů, které představují ložné spáry mezi jednotlivými vrstvami cihel z obyčejné malty a v neposlední řadě také minimum úklidových prací.
12.02.2004 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444