Při výběru podlahy dbejte na kvalitu. Podlaha je totiž základ

Je na vkusu každého z nás, v jakém stylu si svoje bydlení zařídíme. Jaký si vybereme nábytek, jakou barvu stěn a další doplňky. Základní prvkem interiéru je však zcela jednoznačně podlaha, a proto bychom její výběr neměli podceňovat. Je dobré obrátit se na prověřené firmy, abychom v příštích několika letech nelitovali. 

Pokud stojíte před samotným výběrem podlahy, možná tápete v nepřeberné nabídce dekorů a typů podlah. Užitné vlastnosti se ovšem u jednotlivých typů podlah podstatně odlišují. Pokud chcete podlahu vyžadující minimální nároky na údržbu a úklid, podlahu s velkou odolností proti poškrábání i pádům různých předmětů, odolností vůči bakteriím, vhodnou pro podlahové vytápění, jestliže máte navíc vysoké požadavky na moderní bytový design, nevěste hlavu. Toto vše v sobě dokázaly skloubit vinylové podlahy od společnosti Fatra. 
Nadstandardní kvalitu v přírodním designu dřeva či kamene přináší vinylová podlaha THERMOFIX. V široké nabídce naleznete 45 vzorů k nerozeznání od přírodních materiálů, a to nejen na pohled ale i na dotyk. Struktura podlahové krytiny Thermofix věrně imituje kresbu dřeva i se suky (kolekce Rustikal a Elegance) či kamennou dlažbu (kolekce Stone). Dekory tak mohou příjemně navázat na další vybavení pokoje, ložnice, kuchyně a vytvořit tak harmonické prostředí pro jejich užívání.

Krytina Thermofix si najde své uplatnění i ve vlhkém prostředí, neboť díky svým vlastnostem je vůči vlhku velmi odolná. Nabízí se tak i pro použití do koupelen, a to nejen na podlahu, ale i jako obklad stěn. Samotnou chůzí po této podlaze nebudete nikoho rušit, spíše vás překvapí svou tichostí. Příjemný pocit při chůzi a vědomí, že na podlaze neuvidíte škrábance od kancelářské židle nebo tlapek domácích mazlíčků, či oděrky způsobené pádem nádobí a hraček, činí z této podlahy dobrou volbu pro rodinu s dětmi, která si chce bezstarostně užívat domácí pohodu beze strachu o poškození podlahy či myšlenek na její náročnou údržbu.
Pokud patříte mezi příznivce hobby činností, jistě oceníte další typ vinylové podlahy z Fatry. Unikátní systém skládání podlahových dílců do sebe jí dal název FATRACLICK. Díky patentovanému zámkovému systému Uniclic si tuto podlahu zvládnete položit sami, a to i bez drahého nářadí či velkých zkušeností. Žádné lepení, stačí opravdu jen kliknout a spojovat jednotlivé části do sebe. Můžete si tak vytvořit vlastní netradiční kombinace. Váš interiér získá zcela novou a originální atmosféru, chce to jen zapojit fantazii a začít tvořit. A že je opravdu z čeho vybírat, dokládá nabídka 19 originálních přírodních dekorů inspirovaných dřevinami z celého světa, přičemž ke všem jsou nabízeny i designové lišty ve stejných vzorech. 
Kvalitu podlahy oceníte hned po položení, neboť je okamžitě připravená pro zatížení. Podlahy mají navíc antibaktirální úpravu, její údržba je opravdu snadná. Tuto vlastnost ocení jak rodiny s dětmi, domácími mazlíčky, tak lidé trpící alergiemi.

Pokud máte nepříjemné zkušenosti s hlučností plovoucí podlahy, nemusíte se u této moderní krytiny obávat podobného rozčarování. Konstrukční řešení spojuje výhody vinylových a plovoucích podlah a zaručuje tak mnohem tišší nášlap díky spodní korkové vrstvě, kterou je tato podlaha opatřena. Samotnou chůzí po podlaze proto nebudete nikoho rušit a můžete si navíc užívat příjemného pocitu měkkého našlapování.

Vytvořte si svůj domov a vezměte to od podlahy. Vybírejte však velmi pečlivě a dejte přednost kvalitě, podlaha je totiž základ pro vše ostatní.

Více informací o podlahovinách s 10letou garancí od společnosti Fatra získáte kliknutím na www.fatrafloor.cz
21.10.2014 | PR
  • Fatra, a.s.

    Společnost Fatra představuje na celoevropském trhu důležitého hráče v oboru plastikářského průmyslu. V České republice zaujímá na pozici zpracovatele plastů PVC, PE, PP a PET dominantní podíl na trhu. Fatra, a.s. je jediným českým výrobcem vinylových podlah.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444