Předokenní textilní stínění, které odolá větru

Sluneční paprsky, v prvních jarních týdnech vítané, s blížícím se létem stále více zahřívají okna i fasády budov. Prostředí v interiérech je proto třeba chránit tak, aby v nich nevládlo nesnesitelné horko. Stínicí technika je dnes samozřejmou součástí staveb, která zásadně přispívá ke komfortu vnitřního prostředí, a zároveň jde o architektonický prvek ovlivňující vzhled fasád.

Předokenní textilní stínění, které na trhu nabízí výrobce HELLA, poskytuje dokonalou ochranu před sluncem a umožňuje dotvořit perfektní vzhled budov. Výběr zahrnuje přes 300 druhů textilií pro nejrůznější účely použití - od vodotěsných a nepropustných textilií přes takové, které snesou vyšší zátěž, až po prodyšné textilie určené k jemné ochraně před sluncem. Samozřejmostí je vysoká kvalita barev a jejich provedení a vybírat si lze z mnoha dekorů - od klasických pruhů až po jemné vzory v aktuálních přírodních odstínech. Obrovské množství druhů a vzorů umožní sladit stínění s jakoukoli fasádou a uspokojí každý vkus.

Aby stínění plnilo svou funkci, musí být perfektně provedeno. U výrobků HELLA je bezchybné fungování zajišťováno mj. technikou svařování a lepení, díky nimž se dosahuje lepšího navíjení textilie s omezením vrásnění. K dalším přednostem této techniky patří vodotěsnost v oblasti švů, jejich ploché provedení a pevnost.

Předokenní rolety jsou velmi efektivní ochranou před sluncem, zároveň jsou ale také vystaveny nepřízni počasí. Důležitou roli v zajištění jejich bezproblémového fungování a odolnosti hrají vestavné systémy HELLA schránek a upevňovací prvky. Předokenní textilní stínění HELLA se vyrábí v několika různých modelech, které se liší způsobem vedení textilie, některé jsou vybaveny sklopnými či výklopnými mechanismy.

Inovací, která umožňuje efektivní využití textilního stínění i při velké síle větru, je unikátní ZIP-systém®. Toto řešení se vyznačuje zipem, přivařeným nebo přišitým po straně stínicí textilie. Ten zaručuje její přesné vedení ve dvoudílné vodicí liště. Zip látku po spuštění rolety pevně uchytí, vypne a spolehlivě uzamkne. Spojením s koncovou lištou se dosahuje téměř nehlučného provozu.

Systém je k dispozici pro modely VB 107 a VB 207. Jako novinku představuje nyní HELLA také model VB 307 se systémem ZIP. Jedná se o třídílnou kazetu, jejíž horní a zadní část je z protlačovaného hliníku, přední část ze zahnutého hliníkového plechu odnímatelná pro revizní účely. Dvoudílná vodící lišta tohoto modelu je z protlačovaného hliníkového profilu s vnitřním profilem pro vedení textilie z plastu, opatřeným neoprenovou tlumící zónou k zachycení větrných nárazů.

Více informací www.hella.info
27.05.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444