Před nadměrným hlukem ochrání izolace ROCKWOOL

Ticho léčí… Tvrzení, které se může některým jevit jako klišé, na druhou stranu se jedná o naprosto opodstatněný fakt, který by se neměl přehlížet. Hluk v různých zvukových hladinách se stal součástí našeho každodenního života. Jeho nadměrná míra způsobuje únavu i řadu zdravotních problémů. Útlumu hluku lze dosáhnout především kvalitní zvukovou izolací.

Ať už se rozhodneme pro bydlení v rodinném nebo bytovém domě, otázka minimalizace hluku by měla být na předních pozicích důležitosti. Aby stavební konstrukce mohla dosáhnout ideálních hodnot neprůzvučnosti, je podstatný výběr izolačního materiálu. Ideální kombinaci vlastností pro tlumení hluku představují akustické izolace z kamenné vlny ROCKWOOL®:

  • vlákna z kamenné vlny zajistí potřebnou měkkost a poréznost izolační desky
  • izolace ROCKWOOL se vyrábějí s dostatečně vysokou objemovou hmotností
  • vlastnosti kamenné vlny umožní pohltit široké spektrum zvukových frekvencí, snížit odraz zvuku a přeměnit jeho energii na teplo
  • kamenná vlna je ideálním zvukově izolačním materiálem všude tam, kde je zapotřebí eliminovat zvuky přicházející jak z okolních místností, tak z ulice a dalšího vnějšího prostředí.


Při nové výstavbě je zajištění kvalitní zvukové izolace vcelku snadnou záležitostí a je v zájmu každého investora, aby trval na jejím zapracování již v okamžiku návrhu projektu. Aplikace akustických izolačních materiálů není však žádnou překážkou ani při rekonstrukcích domů.

Při návrhu akustiky domu je třeba se na ni dívat jako na celek včetně všech detailů. Společnost ROCKWOOL je si této skutečnosti vědoma a nabízí akustické izolace pro každý typ konstrukce.

Izolace pro stěny a příčky

Nejvhodnější volbou je izolační deska Airrock ND, která má vynikající akustické vlastnosti a její aplikace v konstrukci přináší nejvýraznější útlum.

Izolace pro podlahy a stropy

U podlah a trámových stropů jsou požadavky na akustiku náročnější a výběru odpovídající izolace se vyplatí věnovat pozornost:

  • systém AKUFLOOR, jehož součástí je izolační deska ROCKWOOL Steprock HD, je doporučován pro lehké plovoucí podlahy
  • izolační deska Steprock HD je ideální pro těžké plovoucí podlahy
  • systém AKUFLOOR v kombinaci s izolacemi Airrock nebo Multirock  pak ROCKWOOL doporučuje pro trámové stropy


Izolace šikmé střechy

Šikmou střechu lze izolovat dvěma způsoby:

  • izolace mezi a pod krokve – ideální je izolační deska Airrock ND, která má jak  vynikající akustické vlastnosti, tak nejlepší tepelněizolační vlastnosti;
  • izolace nad krokvemi – jde o velmi elegantní způsob zateplení střechy, který zachová kouzlo podkroví – společnost ROCKWKOOL pro tento účel vyvinula nadkrokevní systém TOPROCK


Izolace potrubních rozvodů

Při celkovém řešení akustiky domu je třeba myslet i na rozvody tepla, kanalizace či odpadů – k jejich izolaci lze doporučit izolační pouzdro s hliníkovou fólií PIPO ALS.

Pořizovací náklady zvukových izolací jsou velmi přijatelné a ve srovnání s efektem, který přináší, téměř zanedbatelné. Použitím izolací ROCKWOOL si navíc zajistíte zdravé bydlení šetrné k životnímu prostředí. Bližší informace o zmíněných izolačních materiálech získáte na stránkách www.rockwool.cz.

05.04.2011 | PR
  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444