Pragointerier - New Design 2005 zve

Zpestřit si šedé únorové dny můžete ve druhé půli jeho prvního týdne návštěvou Pražského výstaviště. Ve dnech 3. – 6. 2. 2005 se tu uskuteční již 13. mezinárodní veletrh nábytku, podlahovin, bytového textilu, svítidel a doplňků Pragointerier - New Design 2005.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Stovky firem využijí ke své prezentaci prostory Průmyslového paláce, Křižíkových pavilónů a velké montované haly před Průmyslovým palácem.  Obnovená secesní krása střední haly Průmyslového paláce bude tvořit rámec pro expozice bytového textilu a nabídku ložnic. V křídlech Průmyslového paláce hledejte stylový nábytek, kuchyně, sedací nábytek, obývací pokoje a kancelářský nábytek. Mobilní hala u vstupu na Výstaviště je určena pro prezentaci svítidel, podlahovin a vestavěných částí interiéru. Zde také budou mít zájemci opět možnost navštívit souběžně probíhající veletrh Bydlení 2005, který pořádá společnost M.I.P. Group. Křižíkovy pavilóny zaplní zahradní nábytek, sklo a doplňky.

 

Poradenské centrum
Ve spolupráci s nejrůznějšími oborovými cechy a asociacemi nabízí veletrh Pragointerier návštěvníkům možnost informovat se na nejvhodnější varianty úprav interiéru obydlí i exteriéru zahrad. Lze zde získat doporučení na ověřené firmy, které nabízejí ty nejkvalitnější služby. Budou zde zastoupeni mimo jiné podlaháři, malíři a lakýrníci, topenáři a instalatéři, kamnáři, čalouníci a dekoratéři. Návštěvníci se budou moci poradit i o úpravách oken a dveří, obkladů, sanity či elektroinstalace. Nebudou chybět ani architekti a odborníci z oblasti financí. V rámci prostorových sekcí určených jednotlivým oborům budou moci zástupci konkrétních firem oslovit návštěvníky prostřednictvím panelové prezentace. Každá společnost tak přímo kontaktuje zájemce ukázkou své práce či nabídkou svých služeb. Celý projekt je koncipován jako komplexní poradenská péče pro návštěvníka.
Přímo k poradenskému centru v Křižíkově pavilónu E povede kyvadlová autobusová doprava linky č. 751 stanice Holešovické nádraží linie Metra C. 

Kunštátská keramika

Modelový byt
K novinkám veletrhu patří také Modelový byt - 3 + 1 z běžné panelové zástavby. Nabídne možnosti dispozičního řešení a zařízení, jaká odpovídají modernímu standardu. Kompletně zařízený byt, na němž se podílí kolem třiceti firem, se jistě stane inspirací pro mnohé z návštěvníků veletrhu. Prohlédnout si můžete vše včetně kompletně zařízené lodžie, renovované koupelny a nejrůznějších detailů bytu. Zkušenosti z jiných veletrhů u nás i v zahraničí ukazují, že takto koncipovaná expozice je pro návštěvníky velmi zajímavá.

Hrnčířské trhy
Již potřetí se v rámci veletrhu uskuteční specializovaná akce Hrnčířské trhy. Ve spolupráci s organizátorem prestižních Berounských hrnčířských trhů připravuje management veletrhu a vedení společnosti Incheba Praha akci, která svou jedinečností a rozsahem láká tisíce návštěvníků. Trhů se zúčastní desítky vybraných hrnčířů z celé republiky dobře známých z tradičních Berounských hrnčířských trhů, jejichž příjemnou atmosféru se pokusí přenést do Křižíkova pavilonu B hrnčíři z Brna, Uherského Hradiště, Kunštátu na Moravě, Olomouce, Českého Krumlova, Mikulova, Stříbra a dalších měst, včetně Prahy. Pozvání přijali i představitelé dalších uměleckých řemesel, která mají ke keramice blízko.
Budou to skláři, košíkář, předztaví se tu lýkové výrobky, vitráže, dřevěné dlabané nádobí, svítidla aj. Výjimečná bude expozice bednáře z Vlachovic na Moravě. Zde najdete tradiční dřevěné sedací vany, malé i velké, džbery a sudy, které se uplatňují např. jako vybavení do stylových saun.

Doprovodný program
Pořadatel veletrhu, společnost Incheba Praha, připravuje jako vždy bohatý doprovodný program, který zahrnuje především tradiční a oblíbené soutěže. Bytoví dekoratéři porovnají svou dovednost v klání nazvaném Lůžko v interiéru, soutěž floristů má název Květina v interiéru. O vítězi soutěže Lůžko snů, v níž jde především o bytový textil, rozhodnou svým hlasem návštěvníci.
Vystavovatelé budou soutěžit o Nejlepší expozici a veletrh se i letos stane dějištěm vyhlášení soutěže Vynikající výrobek roku, kterou z pověření Ministerstva průmyslu a obchodu vyhlašuje Design centrum ČR.
K doprovodnému programu patří i výstava Salon Obce architektů v Křižíkově pavilonu E, což je nesoutěžní přehlídka architektonických studií, projektů, realizací a nápadů.

Zvýhodněnou vstupenku na veletrh najdete zde.

27.01.2005 | tz
  • INCHEBA PRAHA spol. s r.o.

    Incheba Praha pořádá výstavy a veletrhy od roku 1992. Veletržní činnost mateřské společnosti Incheba na území České a Slovenské republiky se však datuje již od 60. let.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444