Pozvání k relaxaci

Hydromasážní vany KOLO

Hydroterapie (vodoléčba, balneologie) je metoda užívaná po staletí, uznávaná jak tradiční tak alternativní medicínou. Spočívá ve vnějším použití vody způsoby, jež mají za cíl předcházet zdravotním obtížím a léčit je.

Současná hydromasáž je velmi efektivním spojením výhod tradiční masáže s relaxačními vlastnostmi teplé koupele. Hydromasáž podporuje dobrý pocit, má povzbudivé účinky na organismus, dovoluje nám déle si udržet dobrou formu a mládí. Účinky hydromasáže jsou mnohem silnější než účinky tradiční masáže, jelikož koupel je zesiluje jak termicky tak hydrostaticky. Masírování těla silným proudem vody smíšené se vzduchem má dobrý vliv na pokožku, odstraňuje únavu, uklidňuje a uvolňuje. Působením na nervovou soustavu a psychiku dovoluje zapomenout na stres a těžkosti každodenního života.


Propojením nejnovějších výzkumů v oblasti balneoterapie a dlouholetých výrobních zkušeností připravil mezinárodní koncern Sanitec sérii nových, velmi účinných a efektivních hydromasážních systémů.

Tyto systémy jsou osazovány do většiny modelů akrylátových van značky KOLO: pravoúhlých, asymetrických, rohových i oválných. Jednotlivé systémy se od sebe liší druhem a počtem použitých trysek, způsobem ovládání, výkonem čerpadla a volitelným vybavením. Budoucí uživatel má možnost volby jak typu a velikosti vany tak i použitého systému. Všechny je spojuje energická vodní či vzduchová masáž, jednoduchá obsluha a estetický vzhled. Společnou vlastností všech hydromasážních systémů je také vysoká kvalita jednotlivých komponentů a jejich spolehlivost.

Vybrat si můžete celkem z pěti hydromasážních systémů: 
MX600 PRO - masáž Whirlpool (vodní) i Airpool (vzduchová) se zvýšeným „turbo“ výkonem
MX600 - masáž Whirlpool (vodní) i Airpool (vzduchová)
W400 - masáž Whirlpool (vodní)
MX200 - masáž Whirlpool (vodní) i Airpool (vzduchová)
W100 - masáž Whirlpool (vodní)
 
Hydromasážní vany KOLO se systémem MX600PRO a MX600 jsou nejpokročilejší a nejlépe vybavené systémy. Kombinují účinky silné vodní masáže Whirlpool a jemné vzduchové Airpool. Proud vody obohacený vzduchem je vháněn bočními tryskami pod tlakem do vany, intenzivně masíruje tělo a přináší plné uvolnění. Drobné bublinky vzduchu, vycházející z mini trysek na dně vany, jemně obalí naše tělo, okysličují kůži a přinášejí celkovou úlevu po namáhavém dni.

Zvláštní pozornost si zaslouží rozsáhlé možnosti regulace masáže. Týká se to jak nastavení její síly tak i automatické regulace zesílení. Vlastností tzv. skokové masáže je to, že pracuje v sedmiminutové sekvenci a čerpadlo či dmychadlo se na tuto stejnou dobu nárazově vypíná. Pulsující sinusoidní masáž je taková, kde se automaticky zvětšuje a zmenšuje zesílení proudu vody nebo vzduchu. Verze „PRO“ je obohacena o výkon „turbo”, který díky dodatkovému dmychadlu napojenému na vodní systém zdvojnásobuje sílu jeho činnosti. Aby nebyla koupel monotónní, je možné využít jeden z 5 (verze MX600 PRO), nebo 3 automatických programů masáže (verze MX600). Každý program obsahuje samostatnou patnáctiminutovou sekvenci vodní a vzduchové masáže spojenou s chromoterapeutickými efekty.
  
Intenzivní masáž umožňuje použití velkého množství trysek. Ve verzi PRO je namontováno společně 32 trysek: 6 velkých regulovaných trysek bočních, 2 velké regulované trysky na chodidla, 4 malé regulovatelné na záda, 4 vzduchové trysky na záda a 16 vzduchových trysek na dně vany. Všechny trysky jsou zhotoveny z mosazi, které jsou následně chromovány.

Vany jsou vybaveny dvěma snímači úrovně hladiny vody; jeden chrání systém před spuštěním naprázdno (bez vody), druhý automaticky spouští vysoušení vodního a vzduchového potrubí po ukončené koupeli. Ohřívač vody, poloautomatická dezinfekce a podhladinové osvětlení ve vaně MX600 jsou do vany osazovány na základě výběru. Všechny funkce a systémy jsou ovládány elektronicky. Jednoduchá, takřka intuitivní obsluha vany s hydromasáží usnadní celkovou relaxaci a uvolnění. Na čitelném ovládacím panelu jsou zobrazovány informace týkající se teploty vody, síly vodní či vzduchové masáže a čas zbývající do konce nastavené masáže.

Panel vybudovaného elektronického ovládání je velmi čitelný a jednoduše se ovládá. Mimo funkce zapni – vypni má možnost regulace intenzity masáže, zobrazení teploty koupele a ovládání dodatkového vybavení, např. nastavení požadované teploty ve vaně s ohřívačem.

Na akrylátové vany KOLO je záruka 5 let, na hydromasážní systémy 2 roky a výrobce po dobu 10 let garantuje dostupnost náhradních dílů. Záruční i pozáruční služby zabezpečuje síť ASC - Autorizovaných servisních center po celé České republice.

Další informace můžete získat na www.sanitec.cz nebo na adrese obchodního zastoupení mezinárodního koncernu Sanitec pro ČR a SR: SANITEC, s.r.o., Komenského 2501, 390 02 Tábor, Tel 381 254 907, Fax 381 254 908.

24.07.2006 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444